FOGYÓKÚRA

Úszógumi? Szabadulj meg tőle!

Szerző:
Szabó Anna
Ideje elgondolkozni azon, hogy nem sokára a nagykabátok nyújtotta biztonságot könnyed ruhadarabok váltják fel, egyre több lábra simul majd harisnya, szoknya. Bizony, aki nem volt mértéktartó idáig, annak ideje hadrendbe állítani a tavasszal megjelenő zöldségeket, salátákat. Szálljunk szembe a télen felszedett úszógumikkal, és hozzuk formába magunkat.

 

Szánjuk április utolsó két hetét arra, hogy az első tavaszi napsugarak, ne csak a formás alakunkat, de a lelkünket és megsimogathassák. Nagyon fontos, hogy a kúra alatt mozogjunk heti 3-4 alkalommal 30-50 perccel többet, mint amennyit a napi rutinunk miatt amúgy is sétálunk, vagy lépcsőzünk. A kúra alatt végzett mozgás segít megőrizni az izomszövetünket, és javítja a zsírégetést. Fogyasszunk sok folyadékot, ezen belül is gyógyteákat, amik segítenek leküzdeni az éhségünket, valamint hozzájárulnak ahhoz, hogy az elhasznált testzsírral együtt a mérgek is távozzanak szervezetünkből. Az ételek elkészítése során válasszuk a kíméletesebb konyhatechnológia eljárásokat, és kerüljük felesleges kalóriákat. Tartsunk ki, és örüljünk együtt az elért eredményeknek.


Étrend 2 hétre

1. HÉT


Hétfő
Reggeli: 2 vékony szelet korpás kenyér, sovány sonka, paprika, paradicsom
Tízórai: 2 marék eper
Ebéd: egy csésze barna rizs, sült zöldségekkel és sovány sajttal
Uzsonna: 1 joghurt
Vacsora: spárga saláta buggyantott tojással

Kedd
Reggeli: egy pár virsli, mustárral és egy teljes kiőrlésű zsemle felével
Tízórai: tetszőleges gyümölcs
Ebéd: grillezett csirke mell, párolt mexikói zöld körettel
Uzsonna: fagylalt
Vacsora: Durum spagetti, paradicsomos cukkini raguval

Szerda
Reggeli: egy csésze müzli sovány tejjel
Tízórai: 1 banán
Ebéd: spenót tükörtojással
Uzsonna: 1 krémtúró
Vacsora: cézár saláta

Csütörtök
Reggeli: 2 szelet graham pirítós kevés vajjal és mézzel, sovány tejjel
Tízórai: 1 alma
Ebéd: héjában főtt krumpli, fűszeres joghurt öntettel
Uzsonna: élőflórás ivó joghurt
Vacsora: friss salátával és sonkával töltött tortilla

Péntek
Reggeli: egy graham zsemle selyemsonkával, paradicsom saláta
Tízórai: 1 narancs
Ebéd: brokkoli krémleves
Uzsonna: túró parfé
Vacsora: töltött karalábé

Szombat
Reggeli: 1 csésze teljes kiőrlésű gabonapehely mézzel, sovány tejjel
Tízórai: 2 kivi
Ebéd: sóágyon sült hekk, joghurtos spenót salátával
Uzsonna: ananász joghurt
Vacsora: virsli saláta

Vasárnap
Reggeli: majoránnás tükörtojás, vecsési savanyú káposzta
Tízórai: eper
Ebéd: natúr sült sertés karaj, párolt zöld körettel
Uzsonna: 1 marék diák csemege
Vacsora: grillezett sovány sajt, balzsamecetes paradicsomágyon


2. HÉT


Hétfő
Reggeli: korpás zsemle, selyem sonka, paprika, paradicsom
Tízórai: 1 körte
Ebéd: cukkini lecsó, egy csésze párolt barna rizzsel
Uzsonna: élőflórás joghurt ital
Vacsora: zöldbab saláta, pirított len maggal

Kedd
Reggeli: sült sonka szeletek, sörretek salátával
Tízórai: ananász
Ebéd: tavaszi csirkeleves, gazdagon bezöldségelve
Uzsonna: 1 krémtúró
Vacsora: csőben sült brokkoli

Szerda
Reggeli: fahéjas zabkása soványtejjel
Tízórai: 1 doboz áfonya
Ebéd: majoránnás krumpli leves
Uzsonna: fagylalt
Vacsora: grillezett zöldségek fokhagymás, joghurtos öntettel

Csütörtök
Reggeli: korpás zsemléből készült uborkás szendvics
Tízórai: 3 db mandarin
Ebéd: füstölt lazacos durum tésztasaláta
Uzsonna: élőflórás joghurtital
Vacsora: wokban sült csirkemáj, vele sült zöldségekkel (répa, zöldbab, hagyma), szójaszósszal


Péntek
Reggeli: 2 dl kaukázusi kefir, korpás zsemle
Tízórai: light őszibarack konzerv
Ebéd: halászlé
Uzsonna: joghurt friss gyümölcsökkel
Vacsora: mézes mustáros csirkemell csíkok saláta ágyon

Szombat
Reggeli: 1 csésze müzli, sovány tej és méz
Tízórai: 1 banán
Ebéd: orjaleves, gyümölcsrizs
Uzsonna: korpás keksz, zöld fűszeres túrókrém
Vacsora: svéd gombasaláta

Vasárnap
Reggeli: graham buci, kenőmájas, csemege uborka
Tízórai: 1 grapefruit
Ebéd: magyaros zöldbab leves
Uzsonna: gyümölcsfagyi
Vacsora: tonhal saláta, kevés pirítós

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL