SZÓRAKOZÁS

Fantasztikus - Elhagyatott bevásárlóközpontok

Szerző:
Szabó Anna
A gazdasági válság nem kímélte az amerikai bevásárlóközpontokat sem - rengeteg pláza zárta be kapuit örökre, főleg az ország középső részein. A hatalmas bevásárló óriások maradványait szép lassan átvette az enyészet. Elképesztő fotók – érdemes megnézni!

 

Woodville Mall: Northwood, Ohio


A Woodville bevásárlóközpont - mint a többi Ohioban lévő bevásárlóközpont is - megtapasztalta a gazdasági visszaesést a 90-es években. A bevásárlóközpont 1969-ben nyitotta meg kapuit, és a 2000-es évek elején a legtöbb üzlet be is zárt. 2014-ben lebontották.

Rolling Acres Mall: Akron, Ohio


A bevásárlóközpont 1975-ben nyitotta meg kapuit, és azóta többször is kibővítették. 2013. december 31-én azonban az utolsó üzletre is kikerült a „Zárva” tábla. A pusztulás már ilyen rövid idő alatt is igencsak látható.

North Towne Square Mall: Toledo, Ohio


A bevásárlóközpont 1980-ban nyitotta meg. Olyan üzletek kaptak benne helyet, amelyek a környéken sehol máshol nem voltak megtalálhatók. A '90-es években a gazdaság hanyatlásnak indult, amelynek köszönhetően jelentősen csökkent a pláza forgalma. 2005-ben örökre bezárták, és 2013-ban le is bontották.

Dixie Square Mall: Harvey, Ill.


A bevásárlóközpont 1966-ban nyitotta meg kapuit, ám csak 13 évig tartott nyitva. 1979-ben itt forgatták a Blues Brothers híres autósüldözéses jelenetét forgatták. Az épület még ebben évben be is zárt. Évtizedekig állt elhagyatottan, majd 2011-ben lerombolták.

Crestwood Mall: St. Louis


A Crestwood Mall 1956-ban nyitotta meg kapuit a vásárlóközönség előtt. 1960-ban még John F. Kennedy is tartott választási beszédet itt. A bevásárlóközpont ellen szólt az is, hogy a közelében nem volt autópálya lehajtó, ezért az éveken át tartó hanyatlás után végül 2013 őszén az utolsó bolt is bezárt. Jelenlegi tulajdonosai eladásra kínálják, de minden valószínűség szerint ez az épület is rombolásra kerül.

 

Cloverleaf Mall: Chesterfield

A bevásárlóközpont a családi rendezvények rendkívül népszerű színhelye volt a 70-es és a 80-as években, ám az 1990-es évekre szinte minden megváltozott. Egyre több banda helyezte találkozóhelyét a pláza falai közé, akik igencsak megfélemlítették az arra járókat. Ennek következményében az üzleteknek egyre kevesebb látogatója lett, és 2007-ben végleg be is zárta kapuit a hatalmas komplexum.

Forrás: Buzzfeed

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL