SZÉPSÉG

Csodás bőr jojobával

Szerző:
Szabó Anna
A Mexikóban és Dél- Amerikában honos jojoba cserjéből nyerik a világ egyik legértékesebb olaját. A jojóba-olaj molekuláris szerkezete minden más olajétól különbözik, és egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik.

Amerika őslakosai és az aztékok már nagyon régen felfedezték a jojoba-olaj figyelemre méltó pozitívumait, és természetes kozmetikumként, gyulladás gátlóként használták. A sivatagi cserje terméséből és leveleiből hideg sajtolással nyerik a különleges olajat.


Az aranysárga olaj titka

A jojoba cserje azért termel olajat, hogy a saját gyümölcsének és leveleinek vízveszteségét meggátolja. A bőrápolási termékekben a jojoba-olaj pontosan így működik. Megköti a bőr nedvességtartalmát, így lágyítja, és nedvesen tartja azt. Az olaj tulajdonságai hasonlítanak a bőrünkben is megtalálható olajok összetételéhez, szerkezete feltűnően hasonlít az emberi faggyúéhoz, ezért könnyen felszívódik.



Véd, hidratál, fiatalít

A jojoba-olaj sok féle ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Magas E-vitamin tartalma védi a bőrt a káros szabad gyökökkel szemben. Gyulladáscsökkentő hatású, így napozás után nyugtatólag hat bőrünkre. A nap ártalmas UV sugaraival szemben is védelmet nyújt, napégés esetén pedig elősegíti a gyógyulást. Speciális zsírsav összetételének köszönhetően, meggátolja az oxidációs folyamatokat – más szóval az olaj nem tud megavasodni, azaz öregedni. Ezért alkalmazzák egyre több ránctalanító, regeneráló arckrémben. Kötőszövet erősítő hatása is van, számos kozmetikában terhességi csíkokat kezelnek vele. Mivel antiallergén, ezért bármely bőrtípusra használható.


Próbáld ki!

Jojoba olajos arcmaszk száraz bőrre

Ha nagyon száraz az arcbőröd, heti 1 alkalommal a következő pakolást használd. Keverj össze egy adaghoz elegendő zablisztet kevés jojoba olajjal. Adjál hozzá egy evőkanálnyi vizet és két csepp narancs illóolajat. Vidd fel az arcodra, hagyd 10-15 percig hatni, majd langyos vízzel mosd le a pakolást. A bőröd bársonyos puha lesz tőle.


Pakolás töredezett hajra

A száraz, tartás nélküli hajra tökéletes gyógyír a jojoba olaj és sör keverékével történő ápolás. A jojoba ragyogó fényt biztosít, a sör a magas B2, B6 vitamin, biotin és folsav tartalmánál fogva pedig tápláló hatású, emellett tartást is ad a hajnak. 2 dl langyos sörbe tegyél 2 evőkanál jojoba olajat, majd a már megmosott hajat masszírozd át vele. Tekerd be törölközőbe a hajadat, hogy ne fázzon meg a fejbőr, és hagyd rajta 15-20 percig az olajos pakolást, végül mosd le. Kevés samponnal újra átöblítheted a hajadat, hogy ne maradjon zsíros érzés utána.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL