Hozzávalók:
- 2 nagyobb birsalma
- 3 dkg vanília pudingpor
- 1 dl tejföl
- 1 dl fehérbor
- 100 g tejszínhab
- 2 dkg pirított mandulaszeletek
- só
A fűszerkivonathoz:
- víz
- 15 dkg cukor
- 2-3 szegfűszeg
- 2 egész fahéj
- 1 citrom
1. Fűszerkivonatot készítünk. Kevés vízben a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat jól felforraljuk, és leszűrjük. Szűrt citromlevet, cukrot, vizet felteszünk forrni. A tisztított, hámozott birsalmát daraboljuk kockacukor nagyságú kockákra, majd adjuk a forrásban lévő citromos, cukros vízhez. Az almát annyira főzzük puhára, hogy szépen egyben maradjanak, és ne málljanak szét (ahogy a gyümölcslevesnél).
Tipp: Fontos, hogy citromlevet is tegyünk a vízhez, mert így a birs nem barnul meg.
2. A tejföl vanília pudingporral, kevés vízzel habverő segítségével simára keverjük, és ezzel a habarással sűrítjük a forrásban lévő levest.
3. A habarás után kiforraljuk a levest, majd hozzáöntjük a fűszerkivonatot (redukció), és a fehérbort. Jól lehűtve, tejszínhabbal, mandulával megszórva tálaljuk.
Tipp: Mentalevéllel díszíthetjük
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK