GASZTRO

Ínyenc birsalmaleves

Szerző:
Szabó Anna
Vitamindús leves, leginkább az édes ízek kedvelőinek örömére.



Hozzávalók:
- 2 nagyobb birsalma
- 3 dkg vanília pudingpor
- 1 dl tejföl
- 1 dl fehérbor
- 100 g tejszínhab
- 2 dkg pirított mandulaszeletek
- só
A fűszerkivonathoz:
- víz
- 15 dkg cukor
- 2-3 szegfűszeg
- 2 egész fahéj
- 1 citrom


1. Fűszerkivonatot készítünk. Kevés vízben a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat jól felforraljuk, és leszűrjük. Szűrt citromlevet, cukrot, vizet felteszünk forrni. A tisztított, hámozott birsalmát daraboljuk kockacukor nagyságú kockákra, majd adjuk a forrásban lévő citromos, cukros vízhez. Az almát annyira főzzük puhára, hogy szépen egyben maradjanak, és ne málljanak szét (ahogy a gyümölcslevesnél).

Tipp: Fontos, hogy citromlevet is tegyünk a vízhez, mert így a birs nem barnul meg.

2. A tejföl vanília pudingporral, kevés vízzel habverő segítségével simára keverjük, és ezzel a habarással sűrítjük a forrásban lévő levest.

3. A habarás után kiforraljuk a levest, majd hozzáöntjük a fűszerkivonatot (redukció), és a fehérbort. Jól lehűtve, tejszínhabbal, mandulával megszórva tálaljuk.

Tipp: Mentalevéllel díszíthetjük

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL