GASZTRO

Sütőben sült, reszelt, sonkás burgonya

Szerző:
Szabó Anna
Egy recept azoknak, akiknek nem elég a tojás, és már nem bírják sonka nélkül Húsvétig.



Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 15 dkg sonka vagy főtt tarja
- 6 dkg margarin vagy vaj
- 6 evőkanál liszt
- só
- 1 teáskanál majoránna
- 1 kávéskanál szárított bazsalikom

1. A burgonyát héjában 20 percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet, melegen meghámozzuk és kihűtjük. A sonkát vagy a főtt vékony tarjaszeleteket csíkokra vágjuk, a margarint vagy vajat felolvasztjuk.

2. A kihűlt burgonyát finomra reszeljük, majd hozzákeverjük a lisztet, a majoránnát és a sót. Előkészítünk margarinnal vékonyan kikent, liszttel megszórt jénai tálat vagy sütőformát.


3. A burgonyakeverék egyharmad részét szétterítjük a sütőedényben. Olvasztott margarinnal meglocsoljuk, egyenletesen elosztjuk a sonka felét, és meghintjük bazsalikommal. Ezután ismét egy rész burgonyakeverék következik, majd olvasztott margarin, sonka, bazsalikom, végül burgonyakeverék. A tetejét meglocsoljuk a megmaradt margarinnal.

4. Előmelegített, forró sütőben kb. 40 percig, pirosra sütjük. Melegen, szeleteket vágva tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL