FOGYÓKÚRA

Dobd le a felesleget alvás közben

Szerző:
Szabó Anna
Ez nagyon jól hangzik, igaz? Bizony, a bioritmus diétának tényleg az alvás az alapja, de azért ne áltasd magad! Ha a többi szabályt figyelmen kívül hagyod, nem fog működni.

 

Éjszakai zsírégetés

Bizonyos feltételek mellett aktivizálhatod az éjszakai zsírégetést. A fő hangsúly a megfelelően összeállított vacsorán, és az elegendő mennyiségű alváson múlik. A nemzetközi kutatásokon alapuló új módszer dr. Detlef Pape német belgyógyász és táplálkozástudománnyal foglalkozó orvos nevéhez fűződik, aki 4000 túlsúlyos embert 30 tonna súlyfölöslegtől szabadított meg.


Igazodj a szervezeted belső órájához

Közel hetvenbillió sejt alkotja szervezetünket, melyek mindegyikének meg van a saját „sejtórája”, ami szerint működik. A belső óránkat irányító legfontosabb hormon a melatonin, melynek a termelődése sötétedéskor indul be. Ahogy közeledik az éjszaka, a szervezet a nappali teljesítményről fokozatosan kapcsol át éjszakai, regeneráló anyagcserére. Amikor pedig lefekszünk, akkor a növekedési hormon jut szerephez. Agyunk elindítja az összes éjszaka szükséges javítási műveletet. Ehhez kiadós mennyiségű energiára van szüksége, melyet ideális esetben a szervezet zsírraktáraiból tud felvenni. Álmunkban tehát zsírt égetünk, ha ezt nem zavarja meg semmi. Mondjuk egy szénhidrát dús vacsora, ami olyan bőséges inzulint hív elő, amely az éjszakai zsírégetést több órán keresztül blokkolja.



Alapszabályok

1. Hat és nyolc óra között vacsorázz

Ha viszonylag korán vacsorázol, hat és nyolc óra között, akkor az anyagcserédnek elég ideje van arra, hogy az esti órákra nyugalomba jusson. Este fehérjét, zöldséget, salátát lehet csak fogyasztani, mert elalvás előtt az inzulin, a vérzsír és a vércukor szintjének alacsonyra kell süllyednie, hogy átkapcsolhasson az éjszakai zsírégetésre.

2. Este fehérje dús ételt fogyassz

A szénhidrátmentes és sok fehérjét tartalmazó vacsora szinte egyáltalán nem serkenti az inzulintermelést, így nem késlelteti az éjszakai zsírégetés beindulását. Szárnyasokat, halat, tenger gyümölcsét érdemes fogyasztani sok zöldséggel. 


3. Tilos a nassolás

Étkezések között még gyümölcsről is le kell mondani. A főétkezésekhez lehet beiktatni őket.

4. Lefekvés előtt mozogj

Az esti mozgás nem csak kalóriát éget el, hanem a növekedési hormon kibocsátását is fokozza, és az utóégető hatás is jól működik. Mindez elősegíti a testsúly normalizálását.


5. Bújj korán ágyba!

A növekedési hormon, ha elég alacsony az inzulin koncentráció a vérben már másfél órával lefekvés után elkezd dolgozni, amihez a zsírraktárakból veszi az energiát. Minél hamarabb fekszel le, annál hamarabb aktivizálod.


Bioritmus étrend

Reggeli

Kiadós, szénhidráttartalmú ételekkel kezd a napot, hogy befűtsd a szervezetedet. Nyugodtan fogyassz teljes kiőrlésű kenyeret, és kend meg lekvárral, mézzel, vagy mogyoróvajjal. Ehetsz még müzlit, vagy akár egy szelet bio sütit is. Száz százalékos narancslét, vagy ásványvizet igyál hozzá.

Ebéd

Kiegyensúlyozott, sokféle tápanyagot tartalmazó vegyes étkezés. Dr. Pope szerint ilyenkor nem kell szétválasztani a szénhidrátot és a fehérjét, ugyanis 11 és 16 óra között másképp működik. Ilyenkor belefér a sajtos-sonkás szendvics, pizza, hús krumplival. Bármilyen ital megengedett, és még egy kis desszert is.

Vacsora

Engedj szabad utat a zsírégetésnek. Szénhidrátmentesen táplálkozz. Ilyenkor már csal fehérjetartalmú élelmiszerek engedélyezettek, mint hús, hal, sajtok, tojás, és sok-sok zöldség.

 


 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL