LELKIPATIKA

Készüljünk fel! A karma

Szerző:
Szabó Anna
Tisztában kell lennünk azzal, hogy bárki, aki akarja, fel tudja idézni előző életéből származó emlékeit. Az azonban gyakran jelent problémát, hogy sokan nehezen tudjuk elengedni magát, ezáltal képtelen hagyni, hogy újra átélje egyike előző életét.

Ez akkor is előfordulhat, amikor nagyon elszántak vagyunk, és valami miatt mindenképpen szükségünk van arra, hogy visszatérjünk az előző életeinkbe. Ennek a problémának rengeteg oka lehet.


Félelmek, kételyek

Az első, és legfontosabb a visszatéréstől való félelem, ami lehet tudatos, de lehet tudatalatti is. Sokan képesek annyira ellazulni, hogy hozzáférjenek régi emlékeikhez, de az utolsó pillanatban mégis visszariadnak, megijednek valamitől.
A félelem másik lehetséges oka az előző élet valamely szörnyű, tragikus élményének újbóli átélése. A regressziót azonban bármelyik pillanatban meg lehet szakítani, és visszatérhetünk jelen életünkbe.

Nagyon sokan kételkednek az egész folyamatban, és éppen ez a kétely az, amely nem hagyja, hogy megtörténjen velük. Tisztában kell lennünk, tehát azzal, hogy amíg kételyeink vannak, képtelenek leszünk visszatérni előző életeinkbe. Ha azonban csak egy rövid időre is, de felhagyunk a hitetlenkedéssel, meglepő tapasztalatokat szerezhetünk.


Több módszer is rendelkezésünkre áll

Receptjeinkben több módszert is bemutatunk az előző életekbe való visszatérés gyakorlásához. Mivel mindannyian különbözőképpen reagálunk, és gondolkodunk, nem biztos, hogy ami az egyik ember esetében bevált, az a másiknál is be fog. Ezért mindig jobb, ha többféle módszer közül válogathatunk.
A regressziós folyamatokhoz mindig próbáljunk játékosan hozzáállni, ezáltal jobb eredményeket érhetünk el. Vegyük komolyan azon vágyunkat, mi szerint tanulni akarunk az előző életek tapasztalatából. A felfedezés folyamatát mindig tegyük élvezetessé. Ne feledjük azonban, hogy minél jobban erőltetünk valamit, annál eredménytelenebb a kimenetele.

Természetes az is, hogy az előző életeinkből kellemetlen élményeket is fel fogunk tárni, láthatjuk magunkat boldogtalannak, láthatjuk, ahogy mások fájdalmat okoztak nekünk, és mi is fájdalmat okoztunk másoknak. Tudatosítanunk kell tehát magunkban, hogy az a személy, akivel akkor ezek megtörténtek, nem ugyanaz a személy, aki jelen életünkben mi vagyunk. Azzal, hogy újra átéljük a régmúlt eseményeit, lehetőségünk adódik arra, hogy megbocsássunk magunknak, és másoknak egyaránt. És ez mélységes elégedettséggel fog eltölteni bennünket.


Készüljünk fel!

Ügyeljünk arra, hogy abban a helyiségben, ahol a regressziót gyakoroljuk, kellemes hőmérséklet legyen, és ne zavarhasson meg bennünket senki. Helyezkedjünk el egy kényelmes fotelban. Az első alkalommal ne legyenek túlzott elvárásaink, az a legjobb, ha úgy állunk hozzá, hogy átlagos emberek voltunk előző életeinkben. Ha sikerült már egy előző életet teljesen feltárnunk, akkor igyekezzünk felfedezni a többi életet is. Ezáltal sokkal átfogóbb képet kaphatunk magunkról, és arról, hogy milyen céljaink és feladataink vannak.


És utána?

Minden regresszió után hagyjunk időt magunknak arra, hogy feldolgozhassuk tapasztalatainkat, és megemészthessük a történteket. Gondoljuk végig, hogy az akkori karmánk mennyire van hatással a mostani életünkre. Amilyen hamar csak lehetséges, jegyezzük fel tapasztalatainkat, mert ezek a feljegyzések a későbbiekben nagyon hasznosak lehetnek számunkra.
Jó tanács! Ne meséljünk előző életbeli élményeinkről fűnek-fának, mert lesznek olyanok, akik nem fogják megérteni, és negatív gondolatokkal csak befolyásolnak bennünket.


A karma

A karma szó szerint cselekedetet, vagy tettet jelent. A karma a hatás-ellenhatás egyetemes törvénye, amely azt jelenti, hogy minden, amit gondolunk, mondunk, vagy teszünk, reakciót vált ki, vagy hatása van. Ez alapján minden tett, amit véghez viszünk – legyen az jó, vagy rossz – elnyeri méltó jutalmát. Ha ma valami rosszat cselekszünk, könnyen meg lehet, hogy a későbbiekben hasonló rosszat kapunk vissza. Ez nem feltétlenül a jelen életünkben történik meg, de valamikor mindenért meg kell fizetnünk. Ha tehát karmáról van szó, ugyanúgy létezik pozitív és negatív karma is.


Fontos!

A karmának semmi köze nincs a végzethez, a sorshoz. A karma nem büntetés, vagy megtorlás, hanem egy olyan folyamat, amely során minden tettünk következményekkel jár. Ha tehát egy rossz döntést hozunk, akkor a későbbiekben sajnos keményen meg kell fizetnünk az árát. Ugyanígy jelenlegi életünk közvetlen következménye mindannak, amit valaha is tettünk az előző életünkben. Mindannyiunknak feladataik vannak, de senki sem kap több feladatot annál, mint amit képes elvégezni.

Azok az emberek, akik tudatában vannak karmájuk működésének, sokkal jobb helyzetben vannak, szemben azokkal, akik semmit sem tudnak erről, és mindenféle irányítás nélkül, véletlenszerűen élik az életüket.


A karma feloldása

A karma feloldásának egyik legerőteljesebb módja az önmagunknak és másoknak való megbocsátás. Ha valaki megbánt bennünket, mi pedig jószívvel és fenntartások nélkül megbocsátunk, azzal jó karmát hozunk létre. Nincs olyan ember, aki az élete során ne követne el hibákat, ezért fontos, hogy önmagunknak is meg tudjunk bocsátani.





{KIRALYLANY}
Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát...


A legfontosabb szerepet a szándékaink játsszák a karma szempontjából. Ha például egy dús gazdag ember árvaházat építtet, akkor kétségtelen, hogy nagylelkűségéért karmikus előnyökben részesül. A karmikus előnyök mértéke azonban az ember szándékaitól függ. Ha az árvaház építtetésében az motiválta, hogy otthont biztosítson az árván maradt gyermekek számára, akkor nagyon nagy előnyökre számíthat. Ha azonban más céljai voltak vele (pl. hogy megerősítse politikai karrierjét, akkor ez sokkal kisebb jutalommal jár.
A karma a világon az egyik legrégebben létező tan. Alapvetően igazságos, és pártatlan szellemének lényege: ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.


Folytatjuk!


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL