4 nagy érett banán
1 zöld citrom
60 g sovány túró
1 kk őrölt fahéj
2 ek fruktóz
3 tojásfehérje
Só
Tápérték adagonként:
180 kcal
Szénhidrát: 40 g
Fehérje: 5 g
Zsír: 0 g
Kifacsarjuk a zöld citrom levét. Meghámozzuk a banánt, karikákra vágjuk, és azonnal meglocsoljuk a citromlével.
Finom pürévé összemixeljük a túróval. Hozzáadjuk a fahéjat és a fruktózt, és jól összekeverjük.
A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A habot óvatosan a túrós banánkrémbe keverjük, nehogy összetörjön a hab. Kis kelyhekbe elosztjuk, és 1 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Nagyon hidegen tálaljuk önmagában, illetve szezontól függően egzotikus gyümölcssalátával vagy piros gyümölcsök keverékével.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK