Nagyító alatt: tojás, kávé és vörösbor

Abbahagyod a kávézást, mert valahol azt olvastad, hogy a kávé kísérleti állatoknál rákot okozott? Nos, ettől még te nyugodtan felhörpinthetsz néha egy kis feketét. Az utóbbi évtizedek során a legkülönfélébb hiedelmek és félreértések kaptak szárnyra bizonyos élelmiszerekkel és rettegett betegségekkel kapcsolatban. A dolog pikantériája az, hogy szinte sosem a májról vagy a babról „derül ki”, hogy károsak lennének, hanem rendre a kedvenc ételeiket hozzák hírbe, mégpedig általában alaptalanul – azokat, amelyek közül később többről is bebizonyosodik, hogy valójában jótékony hatású. Egy nagyszabású kutatás például kimutatta, hogy azoknak a nőknek a körében, akik naponta megittak 1-4 csésze kávét, 47 százalékkal csökkent a cukorbetegség kialakulásának kockázata.

Az alábbiakban kiderítjük, mi is az igazság néhány általános és makacs tévhittel kapcsolatban, amelyek különféle élelmiszerekről terjedtek el.

{KEPGALERIA}

 

 

 

Forrás: Terítéken az egészség, Reader's Digest

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL