500 ml tej
80 g cukor
1 mokkáskanál vaníliás cukor
125 g rizs
1 doboz konzerv barack (kb. 425 g)
2 tojás
Só
30 g vaj
1 evőkanál tejföl
1. A tejet 20 g cukorral és vaníliás cukorral kezdd el felforralni. Folyamatos kevergetés mellett főzd puhára. Ha kész, tedd félre hűlni.
2. Az barackokat pucold meg – ha szükséges – és szeld fel vékony cikkelyekre, és 2/3-át keverd a rizshez. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd fel kemény habbá. 30 g cukrot apránként adj hozzá, majd laza mozdulatokkal add a rizshez.
3. A maradék cukrot keverd olvadásig a vajjal és a tojássárgájával, majd add a rizses keverékhez.
4. A rizst 4 kisebb kizsírozott sütőedénybe töltsd. A megmaradó őszibarackokat tedd a massza tetejére. Ezek után nem marad más dolgod, mint 200 ºC-ra előmelegített sütőben süsd készre.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK