4 tojássárgája
+6 tojásfehérje
5 dl sovány tej
10 g friss kecskesajt
20 g liszt
20 g kukoricakeményítő
1 ek apróra vágott bazsalikom
1 kk olívaolaj
Só és őrölt bors
1. Majdnem forrásig felmelegítjük a tejet. Villával összetörjük a sajtot, és félretesszük.
2. Simára összekeverjük a tojássárgáját a liszttel és a keményítővel. Ráöntjük a majdnem forró tejet, és addig keverjük, míg teljesen homogén nem lesz.
3. Hozzáadjuk a kecskesajtot és a bazsalikomot, megsózzuk és borsozzuk. Nagyon alaposan simára keverjük.
4. Előmelegítjük a sütőt 180 ºC-ra (6. fokozat), vékonyan kiolajozunk egy szufléformát.
5. Habbá verjük a tojásfehérjét egy csipet sóval. Óvatosan a sajtos keverékbe keverjük, nehogy összetörjön a hab. A formába öntjük, betesszük a sütőbe, és kb. 35 percig sütjük.
6. Amikor a szuflé kellően felpúposodott, megpirítjuk a tetejét. Azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK