SZÉPSÉG

Narancsbőr, avagy cellulitisz

Szerző:
Szabó Anna
A kozmetikumok piacán egyre több termék jelenik meg a cellulit, más néven a narancsbőr kezelésére. Hatóanyagai a meleg fejlesztésével próbálják a megereszkedett bőrt újra feszessé tenni.

Ezek a termékek általában hasonló alkotóelemekből készülnek: különféle növényi kivonatokat, éterikus olajokat, ezen kívül kollagént és kémiai anyagokat tartalmaznak. Nem ritkaság, hogy egyetlen készítményben 20 különféle hatóanyag is megtalálható!
Hiszen az összetevők egymás hatását segítik, fokozzák – olyan szert ugyanis eddig még nem sikerült előállítani, amely tökéletesen megoldaná a problémát. Ez nem is lehetséges, mivel a különböző kenőcsök kívülről hatnak, megoldást pedig csak belülről lehetne elérni – az érrendszerben. A cellulit ugyanis ott alakul ki, mégpedig a női zsírsejtek megnagyobbodása és a zsírlerakódás révén.

Nőknél gyakori, hogy a has, a fenék és a comb kötőszövete gyenge, ez pedig megkönnyíti a zsírsejtek és a nyirok (salakanyagok) nemkívánatos térhódítását.


Ebből máris látszik, hogy a narancsbőr eltűnését milyen módszerek alkalmazásától remélhetjük

- meg kell szabadulni a túlsúlytól,
- a kritikus helyeken feszesebbé kell tenni a kötőszövetet,
- javítani kell a bőr és az alatta lévő kötőszövet vérellátását,
- meg kell szüntetni a nyirokpangást,
- lehetővé kell tenni a salakanyagok rendszeres távozását.
Speciális kenőcsök napi egy-kétszeri alkalmazása, bőrbe masszírozása hozhat némi eredményt. A hatás itt elsősorban a bőr vérellátását javító, hőképző gyúráson alapul, amelyet kiegészíthet a napi száraz ledörzsölés is.


A biztos gyógymód

Tornagyakorlatok, illetve a láb-, fenék és hasizmokat erőteljesen megmozgató sportok. Tehát torna, body builging, súlyzózás, futás, kerékpározás, úszás és minden fajta tánc, amit szeretünk.



Megfigyelhetjük, hogy rendszeresen sportoló nőknél nem igazán találkozunk ezzel a szépséghibával. De az is, aki későn kap észbe, komoly eredményt érhet el sportolással: a csúnya, hullámos narancsbőr szemmel láthatóan kisimul. Nem szabad viszont a javulás láttán abbahagyni a mozgást, hiszen hamarosan megtapasztalhatjuk a baj visszatértét.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL