GASZTRO

Burgonya és spárga megbolondítva

Szerző:
Szabó Anna
A menta és a mandula adja a pikantériáját az ételnek, azt a bizonyos pluszt, ami felejthetetlen ízélménnyé változtatja.

Hozzávalók:

1,5 kg apró rózsaburgonya
Kb. 2 evőkanál olívaolaj a megkenéshez + 5 evőkanál
Só és frissen őrölt bors
1 kg friss spárga
1 csésze 2-5 dl csirkealaplé (húsleveskockából)
2 gerezd fokhagyma felaprítva
6 dkg pirított és szeletelt mandula
2 dkg felaprított, friss menta vagy bazsalikom

 

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 ºC-ra (gázsütő 6. fokozat). Rakjuk a burgonyát a serpenyőbe, forgassuk meg kb. 2 evőkanál olívaolajban, és sózzuk, borsozzuk meg. Addig pirítsuk, míg átsül, de nem megy szét (25-35 perc mérettől függően). Vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni, míg kézzel meg tudjuk fogni.

Közben készítsük elő a spárgát. Vágjuk le a fás végét, és zöldséghámozóval tisztítsuk meg az alsó 5-7,5 cm-t. Forraljunk fel egy lábasban kb. 5 cm magasan álló sós vizet, rakjuk bele a spárgát, és főzzük ropogósan puhára (3-5 perc). Szedjük ki, mártsuk jeges vízbe, majd csepegtessük le, itassuk le róla a vizet, és vágjuk 5 cm-es darabokra.

Vágjuk négyfelé a kihűlt burgonyát. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az ¼ csésze olívaolajat, tegyük bele a burgonyát, és melegítsük át. Adjuk hozzá a spárgát, a csirkeleveset meg a fokhagymát, és takarékon néhány percig főzzük, hogy átmelegedjék. Ízesítsük sóval, borssal, majd szórjuk rá a mandulát meg a mentát vagy a bazsalikomot, és tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL