SZÉPSÉG

Mutasd a nyakad, megmondjuk, milyen ember vagy - és azt is hogyan ápold

Szerző:
Szabó Anna
A nyakunk is egyéniségünkről árulkodik. Hiába rejtjük magas nyakú ruha, vagy fodros gallér mögé, nagysága, formája nyitott könyv az avatott szemek számára. Jól ápoltsága tehát ugyanolyan fontos, mint az arc rendszeres karbantartása.

Rövid nyak

Bátorságot, türelmet, szívósságot, és nagy akaraterőt tükröz. Biztosak lehetünk abban, hogy rövid nyakú ismerősünket, barátunkat még gyors reagáló készséggel, és ravaszsággal is megajándékozta a természet.





Hosszú nyak

A hosszú nyak tulajdonosa visszafogott, de kellemes partner, bár ezekhez a tulajdonságokhoz nála sokszor arisztokratikus gőg is társul. Mindenestre az agresszivitás, a durvaság olyan messze van tőle, mint Makó Jeruzsálemtől.







Kiálló ádámcsutka

A kiálló ádámcsutka dinamikus, magával ragadó, agresszív jellemre utal. Ezek a tulajdonságok idegességre való hajlammal is párosulnak.






Bikanyak (rövid és vastag)


Ez az embertípus nagy fizikai erővel rendelkezik, de meglehetősen csekély érdeklődést mutat az emberek, általában a társasági élet iránt. Egyfajta közömbösség jellemzi -az egész világgal szemben.







Hosszú, egyenes nyak


Az ilyen nyak viselőjét erős önuralom jellemzi, amely sokszor csökönyösséggel, és elbizakodottsággal társul. Erre a típusra mondják, hogy fát lehet vágni a hátán. A céljait minden körülmények között megvalósítja.






Előrehajló nyak


Ezt a típust engedelmesség, és határozatlanság jellemzi. Döntéseiben határozatlan, és nehezen tartja meg azt is, amit már megszerzett. Bár jólelkűnek tartják, mégis ő az, akit mindig mindenki kihasznál.





A nyak mindent elárul

Sok hatásos módszer létezik arra, hogy valaki fiatalabbnak tűnjön a koránál. Befestetheti a haját, tornával javíthat az alakján, egy jó sminkkel pedig eltüntetheti árulkodó ráncait. Ha mégis kíváncsiak vagyunk egy hölgy valódi életkorára, csak egy pillantást kell vetnünk a nyakára, és máris lelepleződött.


Különleges ápolást igényel

A nyak érzékeny bőre különleges ápolást igényel. Erről rendszerint elfeledkezünk, mindaddig, amíg fel nem veszünk egy kivágott ruhát. Nyakunkon születésünktől fogva ráncok futnak keresztben, ezek aztán a bőr elernyedése következtében idővel mind szembetűnőbbé válnak.


A toka és a libabőr

Az áll alatti kis zsírpárnácskák fiatal korban sem nyújtanak kellemes látványt, pedig a toka is eltüntethető megfelelő tornával. A sok nőnek lelki problémát okozó libabőr is eredményesen kezelhető.


Fogyjunk, de lassan

A fogyókúrák idején gondoljunk arra is: minél gyorsabban szabadulunk meg fölösleges kilóinktól, annál feltűnőbb lesz a bőr elernyedése. Az erős fénynek, a túlzásba vitt napozásnak kitett bőr nemcsak ráncos, hanem idővel érdes tapintású és foltos lesz. Ezért soha ne fejezzük be a szépségápolást az állnál! Figyeljünk erre a testrészünkre is, hiszen nincs szexisebb a szép, ápolt nyaknál.


Frissítő pakolás

- finoman radírozzuk át a bőrünket
- a jojobaolajat melegítsük fel és kenjük a nyakunkra
- tekerjük körbe fóliával és tegyünk rá vastag törülközőt. Ha van infralámpánk, akkor erre a területre sugározzunk meleget. Ha nincs, akkor két törülközővel takarjuk be, és legalább húsz percig tartsuk melegen
- ezután finoman masszírozzuk át nyakunkat, és tegyünk rá hideg vizes borogatást.





Jó, ha tudod


Nyakunk tisztítására ugyanazt a lemosó tejet használjuk, mint az arcunkra.

Hetente egyszer gyenge bőrradírozással távolítsuk el az elhalt hámsejteket.

Naponta kétszer - reggel és este -a dekoltázstól indulva, alulról felfelé haladva könnyű, masszírozó mozdulatokkal krémezzük be a nyakunkat vizes kézzel, így több nedvességet juttathatunk a bőrbe. Fontos, hogy mindig alulról felfelé mozogjon a kéz, mert fordított esetben inkább nyújtjuk a bőrt.

Vásároljunk nyakápoló krémet, de ennek hiányában az arcunkra használt nappali krém is megteszi.

Hetente kétszer tegyünk pakolást a nyakra és a dekoltázsra, ezzel késleltetjük a ráncok kialakulását.

Aludjunk lapos párnán, így a nyak bőre kevésbé gyűrődik.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL