2018. június 19. - Gyárfás
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. június 19. - Gyárfás
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Így kommunikál velünk a kutya és a macska

Éppen csak nem beszél” – szoktuk hallani a kisállat-tulajdonosoktól, midőn arról tájékoztatnak bennünket, hogy kedvencük milyen értelmes, és akár beszélgetni is lehetne vele. Pedig ilyenkor a gazdik tévednek – az állatok nem beszélnek hozzájuk, csak kutya- és macskanyelven kommunikálnak velük.

 

Először is le kell szögeznünk, hogy – mint azt a pszichológusok az ember kommunikációs rendszerében is megfejtették -, a legigazibb, legőszintébb információk sohasem a beszédünkben találhatók meg, azt ugyanis mindig aktuális nézeteink, érdekeink szerint formáljuk. Így a szakemberek már az embernél is azt javasolják, ha valaki az igazat szeretné tudni, embertársainál is főleg a testre, testbeszédre figyeljen, mintsem arra, amit mond. És ha ezt elfogadjuk, akkor már semmiféle baj nem származhat abból, hogy kutyáink, macskáink e kommunikációs eszköznek híján vannak, van helyette viszont számos olyan közlési rendszer, amely még jobban használható, megfejthető, mint az a bizonyos hiányolt beszéd. És akkor íme, egy rövidke kis szótár állatkáink jobb megértéséhez.


Kommunikál a kutya

Feláll a szőr a hátamon, felhúzom a bőrt a fogaimról, és feszülten nézek Itt valami nem tetszik, vigyázz, mert különben dühbe jövök.
Csóválom a farkamat, a füleim kajlák, nyelvem kilóg, és sokat mozgok Kicsit bolondos kedvem van. Jó lenne, ha hoznál egy lasztit, és hajigálnád, vagy gyömöszölnél a földön.
Hanyatt vágom magam, és a hátamon fetrengek, közben dörgölöm a fejemet, a fülemet valahova Biztonságban érzem magam melletted! Köszönöm, hogy meleg otthont, és szerető figyelmet biztosítasz nekem.
Nem merek rád nézni, behúzom fülem-farkam, és kissé ideges vagyok, sőt, remegek is Valami rossz fát tettem a tűzre.
Száraz az orrom, és bátortalan vagyok Vagy meghűltem, vagy valami rosszat ettem, vagy elkaptam egy csúnya bacit. Kérlek, vigyél orvoshoz.
A lábaid előtt fekszem a fél oldalamon, tappancsaim az égnek állnak, és közben téged nézlek. Időnként kutyába sem veszel. Tessék engem észrevenni, és szólni hozzám legalább egy jó szót, de azt sem vetném meg, ha megsimogatnád a fejecskémet.
Harapdálom a bútorok lábait, lerántom a terítőt, és oda pisilek, ahova nem szabad Valami nagyon nem stimmel a kapcsolatunkban. Biztos, hogy akartál te engem? Biztos, hogy eleget foglalkozol velem, és megfelelő mennyiségű szeretetet adsz nekem?

 

Kommunikál a macska

A lábadhoz dörgölőzöm, vagy rá is ülök Hiányolom a társaságodat, gyere, simogass meg!
Égbe emelt egyenes farokkal mászkálok a lakás összes fotelja, szekrénye tetején Köszönöm, jól érzem magam! Az Isten is ide teremtett engem.
Farkam lent van, füleimet lelapítom, csendes vagyok, inkább elhúzódom valahova Valami nincs rendben velem! Kérlek, nézz meg alaposan, vagy vigyél orvoshoz!
 Össze-vissza rohangálok a lakásban, kárt is teszek Kicsi az életterem, kérlek, adj több helyet nekem!
Borzolom a farkamat, olyan, akár egy kefe Most ne közelítsen felém senki. Még a körmeimet is használhatom, és akkor, jaj…
Megfontoltan sétálgatok körülötted, és közben téged nézlek Emelj fel, szoríts magadhoz, hiszen olyan sokat vagyok itthon egyedül.

  

 

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Milyen meglepetést fúj az életedbe a nyári szél? - Nótusz, a déli szél istene megsúgja

Milyen meglepetést fúj az életedbe a nyári szél? - Nótusz, a déli szél istene megsúgja

A görög mitológiában Nótusz, a déli szél istene. Ugyanakkor a dél képviseli a forróságot és a meleget, ezáltal Nótusz istennek hatalmában áll megsúgnia, hogy a nyár milyen meglepetéseket hoz neked, mikor megérkeznek forró szelei. Ha kíváncsi vagy, hoz-e szerelmet, pénzt, jó hírt vagy bármilyen más kellemes meglepetést, akkor húzz egy lapot!

Tovább »
Hozd összhangba az álmaidat az alakoddal - Egy új alak van születőben!

Hozd összhangba az álmaidat az alakoddal - Egy új alak van születőben!

Elérkezett a nyaralási szezon, a szekrény mélyéről elő kerülnek a fürdőruhák és a strandruhák. De mi van akkor, ha nem férsz bele a tavalyi bikinidbe? Veszel egy másikat? Mi tudunk egy sokkal jobb megoldást ennél, és még az egészségedet is támogatod vele!

Tovább »
Ezzel a 4 megdöbbentően tanulságos leckével végül minden ember szembenéz az életben

Ezzel a 4 megdöbbentően tanulságos leckével végül minden ember szembenéz az életben

Az élet bizony nem habos torta, komoly leckéket tanít számunkra. Sokszor kényszerülhetsz arra, hogy határozott döntéseket hozz meg, amelynek vállalnod kell a következményeit. Az alábbi leckéket azonban meg kell tapasztalnod, mert csak így értheted meg és csak így tudod levonni a kellő tanulságot, ha részed van bennük.

Tovább »

Kalkulátor

Álombiblia

Az álmoknak mindig üzenete van számunkra, ezért fontos, hogy meg is fejtsük, vajon mit jelent, mit akar tőlünk?

Még több kalkulátor »

Szakértők

Erdősné Zsóka

Szoptatási tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Erdősné Zsóka

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép