2017. november 24. - Emma
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. november 24. - Emma
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Így kommunikál velünk a kutya és a macska

Éppen csak nem beszél” – szoktuk hallani a kisállat-tulajdonosoktól, midőn arról tájékoztatnak bennünket, hogy kedvencük milyen értelmes, és akár beszélgetni is lehetne vele. Pedig ilyenkor a gazdik tévednek – az állatok nem beszélnek hozzájuk, csak kutya- és macskanyelven kommunikálnak velük.

 

Először is le kell szögeznünk, hogy – mint azt a pszichológusok az ember kommunikációs rendszerében is megfejtették -, a legigazibb, legőszintébb információk sohasem a beszédünkben találhatók meg, azt ugyanis mindig aktuális nézeteink, érdekeink szerint formáljuk. Így a szakemberek már az embernél is azt javasolják, ha valaki az igazat szeretné tudni, embertársainál is főleg a testre, testbeszédre figyeljen, mintsem arra, amit mond. És ha ezt elfogadjuk, akkor már semmiféle baj nem származhat abból, hogy kutyáink, macskáink e kommunikációs eszköznek híján vannak, van helyette viszont számos olyan közlési rendszer, amely még jobban használható, megfejthető, mint az a bizonyos hiányolt beszéd. És akkor íme, egy rövidke kis szótár állatkáink jobb megértéséhez.


Kommunikál a kutya

Feláll a szőr a hátamon, felhúzom a bőrt a fogaimról, és feszülten nézek Itt valami nem tetszik, vigyázz, mert különben dühbe jövök.
Csóválom a farkamat, a füleim kajlák, nyelvem kilóg, és sokat mozgok Kicsit bolondos kedvem van. Jó lenne, ha hoznál egy lasztit, és hajigálnád, vagy gyömöszölnél a földön.
Hanyatt vágom magam, és a hátamon fetrengek, közben dörgölöm a fejemet, a fülemet valahova Biztonságban érzem magam melletted! Köszönöm, hogy meleg otthont, és szerető figyelmet biztosítasz nekem.
Nem merek rád nézni, behúzom fülem-farkam, és kissé ideges vagyok, sőt, remegek is Valami rossz fát tettem a tűzre.
Száraz az orrom, és bátortalan vagyok Vagy meghűltem, vagy valami rosszat ettem, vagy elkaptam egy csúnya bacit. Kérlek, vigyél orvoshoz.
A lábaid előtt fekszem a fél oldalamon, tappancsaim az égnek állnak, és közben téged nézlek. Időnként kutyába sem veszel. Tessék engem észrevenni, és szólni hozzám legalább egy jó szót, de azt sem vetném meg, ha megsimogatnád a fejecskémet.
Harapdálom a bútorok lábait, lerántom a terítőt, és oda pisilek, ahova nem szabad Valami nagyon nem stimmel a kapcsolatunkban. Biztos, hogy akartál te engem? Biztos, hogy eleget foglalkozol velem, és megfelelő mennyiségű szeretetet adsz nekem?

 

Kommunikál a macska

A lábadhoz dörgölőzöm, vagy rá is ülök Hiányolom a társaságodat, gyere, simogass meg!
Égbe emelt egyenes farokkal mászkálok a lakás összes fotelja, szekrénye tetején Köszönöm, jól érzem magam! Az Isten is ide teremtett engem.
Farkam lent van, füleimet lelapítom, csendes vagyok, inkább elhúzódom valahova Valami nincs rendben velem! Kérlek, nézz meg alaposan, vagy vigyél orvoshoz!
 Össze-vissza rohangálok a lakásban, kárt is teszek Kicsi az életterem, kérlek, adj több helyet nekem!
Borzolom a farkamat, olyan, akár egy kefe Most ne közelítsen felém senki. Még a körmeimet is használhatom, és akkor, jaj…
Megfontoltan sétálgatok körülötted, és közben téged nézlek Emelj fel, szoríts magadhoz, hiszen olyan sokat vagyok itthon egyedül.

  

 

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Ez a két rejtvény még rajtad is kifoghat!

Ez a két rejtvény még rajtad is kifoghat!

Két rejtvénnyel készültünk mára azért, hogy te szórakozhass és fejleszthesd az agyadat, hogy még jó sokáig éles legyen az elméd! Nem kell zseninek lenned hozzájuk, elég a jó megfigyelőképesség és egy kis matektudás is! Szerezd meg magadnak a napi sikerélményedet azzal, hogy megfejted ezt a két nem is olyan nehéz feladványt!

Tovább »
Válassz egy képet, és fedezd fel, milyen viszony fűz a családhoz! - Képes önismereti teszt

Válassz egy képet, és fedezd fel, milyen viszony fűz a családhoz! - Képes önismereti teszt

Mindenkinek más jut eszébe a „család” szóról. Van, akinek a meleg otthon, másnak a gyerekzsivaj, és még sorolhatnánk. Ezek többnyire a bevett családi minták miatt vannak, amit otthon láttunk, a szüleinktől. Neked milyen a családod, és milyen viszony fűz hozzá? Teszteld magad, és kiderül.

Tovább »
Kérd az őrangyalod segítségét ezzel az egyszerű varázslattal!

Kérd az őrangyalod segítségét ezzel az egyszerű varázslattal!

Szükséged lenne egy kis segítségre? Úgy érzed, vannak dolgok, amikben már csak az őrangyalod segíthet? Útmutatást szeretnél kérni tőle? Mutatunk egy könnyű varázslatot, amelynek segítségével kapcsolatba léphetsz személyes őrződdel, aki születésed óta vigyáz rád és ott volt veled egész idő alatt, és támogatott téged, amiben csak tudott. Kérd bátran a segítségét, mert elhiheted, ő mindig készen áll arra, hogy valami jót tegyen veled!

Tovább »

Kalkulátor

A színek ereje

Milyen színek vesznek körül? Milyen színű ételeket fogyasztasz? Ha egy szín túlságosan jelen van életedben, az nagy jelentőséggel bír. Mint ahogy az is, ha az egyik hiányzik belőle. Válaszd ki, melyik az, és tudd meg, mire van szükséged és mit üzen neked.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Ariella

Spirituális tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Ariella

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép