2018. február 18. - Bernadett
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. február 18. - Bernadett
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Így kommunikál velünk a kutya és a macska

Éppen csak nem beszél” – szoktuk hallani a kisállat-tulajdonosoktól, midőn arról tájékoztatnak bennünket, hogy kedvencük milyen értelmes, és akár beszélgetni is lehetne vele. Pedig ilyenkor a gazdik tévednek – az állatok nem beszélnek hozzájuk, csak kutya- és macskanyelven kommunikálnak velük.

 

Először is le kell szögeznünk, hogy – mint azt a pszichológusok az ember kommunikációs rendszerében is megfejtették -, a legigazibb, legőszintébb információk sohasem a beszédünkben találhatók meg, azt ugyanis mindig aktuális nézeteink, érdekeink szerint formáljuk. Így a szakemberek már az embernél is azt javasolják, ha valaki az igazat szeretné tudni, embertársainál is főleg a testre, testbeszédre figyeljen, mintsem arra, amit mond. És ha ezt elfogadjuk, akkor már semmiféle baj nem származhat abból, hogy kutyáink, macskáink e kommunikációs eszköznek híján vannak, van helyette viszont számos olyan közlési rendszer, amely még jobban használható, megfejthető, mint az a bizonyos hiányolt beszéd. És akkor íme, egy rövidke kis szótár állatkáink jobb megértéséhez.


Kommunikál a kutya

Feláll a szőr a hátamon, felhúzom a bőrt a fogaimról, és feszülten nézek Itt valami nem tetszik, vigyázz, mert különben dühbe jövök.
Csóválom a farkamat, a füleim kajlák, nyelvem kilóg, és sokat mozgok Kicsit bolondos kedvem van. Jó lenne, ha hoznál egy lasztit, és hajigálnád, vagy gyömöszölnél a földön.
Hanyatt vágom magam, és a hátamon fetrengek, közben dörgölöm a fejemet, a fülemet valahova Biztonságban érzem magam melletted! Köszönöm, hogy meleg otthont, és szerető figyelmet biztosítasz nekem.
Nem merek rád nézni, behúzom fülem-farkam, és kissé ideges vagyok, sőt, remegek is Valami rossz fát tettem a tűzre.
Száraz az orrom, és bátortalan vagyok Vagy meghűltem, vagy valami rosszat ettem, vagy elkaptam egy csúnya bacit. Kérlek, vigyél orvoshoz.
A lábaid előtt fekszem a fél oldalamon, tappancsaim az égnek állnak, és közben téged nézlek. Időnként kutyába sem veszel. Tessék engem észrevenni, és szólni hozzám legalább egy jó szót, de azt sem vetném meg, ha megsimogatnád a fejecskémet.
Harapdálom a bútorok lábait, lerántom a terítőt, és oda pisilek, ahova nem szabad Valami nagyon nem stimmel a kapcsolatunkban. Biztos, hogy akartál te engem? Biztos, hogy eleget foglalkozol velem, és megfelelő mennyiségű szeretetet adsz nekem?

 

Kommunikál a macska

A lábadhoz dörgölőzöm, vagy rá is ülök Hiányolom a társaságodat, gyere, simogass meg!
Égbe emelt egyenes farokkal mászkálok a lakás összes fotelja, szekrénye tetején Köszönöm, jól érzem magam! Az Isten is ide teremtett engem.
Farkam lent van, füleimet lelapítom, csendes vagyok, inkább elhúzódom valahova Valami nincs rendben velem! Kérlek, nézz meg alaposan, vagy vigyél orvoshoz!
 Össze-vissza rohangálok a lakásban, kárt is teszek Kicsi az életterem, kérlek, adj több helyet nekem!
Borzolom a farkamat, olyan, akár egy kefe Most ne közelítsen felém senki. Még a körmeimet is használhatom, és akkor, jaj…
Megfontoltan sétálgatok körülötted, és közben téged nézlek Emelj fel, szoríts magadhoz, hiszen olyan sokat vagyok itthon egyedül.

  

 

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

A kávé 8 egészségügyi előnye - Tudd meg, miért éri meg kávézni

A kávé 8 egészségügyi előnye - Tudd meg, miért éri meg kávézni

Ha a kávé szerelmese vagy, akkor jó hír, hogy nem csupán felébredni segít reggelente, de számos egészségügyi előnye is van. Emellett sok betegség is megelőzhető a fogyasztásával. Az alábbiakból megtudhatod, hogy a kávéfogyasztásnak milyen pozitív hatásai és egészségügyi előnyei vannak!

Tovább »
Felismered az állatokat a nyomaik alapján? - Lássuk, mekkora állati nyomozó vagy!

Felismered az állatokat a nyomaik alapján? - Lássuk, mekkora állati nyomozó vagy!

Azt vallod, hogy igazi állatbolond vagy? Akkor gyere és törj Ace Ventura babérjaira, mutasd meg mekkora állatmániás vagy és hogy ott rejlik-e benned Sherlock Holmes is a remek megfigyelő képességeivel! Vajon képes vagy minden állat lábnyomát felismerni?

Tovább »
Melyik napra esett a születésed? - Árulkodik személyiséged kardinális pontjairól

Melyik napra esett a születésed? - Árulkodik személyiséged kardinális pontjairól

A személyiségjegyeinkre sok minden hatással van, ezek közül az egyik az, hogy amikor megszülettünk, éppen milyen nap volt. Valóban meg vannak benned e tulajdonságok? Esetleg a párod születésének napja hogyan befolyásolhatja a leendő kapcsolatotokat? Keresd ki, melyik napon születtél, majd olvasd el a jellemzést magadról, és a jelenlegi vagy jövőbeni párodról!

Tovább »

Kalkulátor

Karácsonyi süteményözön

A legjobb, és legfinomabb sütemények receptjei egy helyen. Induljon a karácsonyi sütés!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Bányász Imréné Marika Villő

Feng Shui Tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Bányász Imréné Marika Villő

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép