1 kis fej karfiol
1l csirkealaplé
4ek sovány tejpor
50g lazac- vagy pisztrángikra
Néhány levél turbolya
Só és őrölt bors
1. A karfiolt kis rózsákra szedjük úgy, hogy maradjon rajtuk 2-3cm-nyi szár. A rózsákat a gőzölőedény legfelső részében 3-4 percig gőzöljük, majd lecsepegtetjük.
2. Felforraljuk a csirkealaplevet és beletesszük a karfiolt. Újra felforraljuk, 7-8 percig főzzük, míg a rózsák jól megfőnek (a szárba könnyen csússzon bele a kés hegye).
3. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a sovány tejport, 2-3 percig mixeljük, amíg tökéletesen sima állagú lesz. Megsózzuk és borsozzuk.
4. Kis tálkákba vagy tányérokba töltjük, majd óvatosan 1 kanál ikrát teszünk a habra. Turbolyalevelekkel díszítve azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK