Elkívánkozol a munkahelyedről?

Akkor lehet, hogy tényleg igazad van, és menned kell. De előbb még próbáld ki, működnek-e ötleteink: találd ki, mi is a bajod a munkáddal, munkahelyeddel, és keress rá megoldást!


Magát a munkádat nem szereted, amit minden egyes nap végezned kell?

Vagy valami más bajod van a munkahelyeddel? Ha magát az elvégzendő feladatot kedveled, és kiszűröd a többi problémát, akkor ismét jól fogod magad érezni. Mert jó helyet találni nem könnyű. Ne kapkodj, ne égess fel magad mögött minden hidat, előbb alaposan gondold át a dolgot.
Az emberek általában a következők miatt állnak fel az asztaluk mellől. Ha ezek közül valamelyik rád is illik, könnyű a dolgod, hisz itt megtalálod a megoldást is a problémákra.


Ha úgy érzed, leragadtál

Úgy érzed, hogy leragadtál, előléptetésnek nyoma sincs? Ha körülnézel a cégnél, és nem is látsz olyan pozíciót, amire akár csak álmodozva gondolnál… Beszélj a főnököddel, hogy megbizonyosodj róla, jól látod a dolgokat. Kérdezd végig, hogy ha „felfelé” esetleg nem is haladhatsz, oldalirányba milyen kilátásaid lehetnek. És ne aggódj, a legtöbb munkahelyen, jó néven veszik, ha előrébb akarsz jutni.


Ha úgy érzed, nem ismerik el a munkádat

Minden nap keményen dolgozol, de úgy érzed, ez senkit sem érdekel, sosem dicsérnek meg. Kérd meg a főnököt, értékelje a munkádat, a jó munkavégzéshez szükséged van a visszajelzésekre. Üljetek össze rendszeresen, hogy megtudhasd, mit talál jónak, mit hibának.
Vagy szervezz a munkatársaiddal együtt „kiértékelő” csapatot. Ez a munkátokat is segíti, és nagy valószínűséggel a többieknek is ugyanúgy hiányzik a visszajelzés, mint neked.
Néha az „értékelés hiánya” abból adódik, hogy úgy érzed, kevés pénzt kapsz. Kérj fizetésemelést, vagy legalább kérdezd meg, mikorra várhatsz valami kis jutalmat.


Ha úgy érzed, agyondolgoztatnak

Akkor az valószínűleg úgy is van… A vezetőség mindig szereti kevesebb emberrel, kevesebb pénzből megoldani a feladatokat. Nézz körül, gyűjts adatokat, amivel alá tudod támasztani az értékelésedet, és ha tényleg úgy van, hogy jócskán több munkát végzel, mint amit egy ember normálisan el tud végezni, beszélj a főnököddel. De kellenek az adatok, hogy meggyőzhesd.


Közös megoldás lehet, ha:

Felvesz még valakit, legalább részidőre, hogy melletted dolgozhasson.

Ha kijelölitek azokat a feladatokat, amiket ezentúl nem neked kell elvégezned.

Ha ki tudjátok szűrni azokat a feladatokat, amiket esetleg fölöslegesen, vagy túl bonyolult módon látsz el.

Ha nem bírod a főnöködet

Ha gonosz, basáskodó, akkor ez simán érhető. Vannak azonban apróságok is, amik az őrületbe kergethetnek, és más nem érti, mi bajod a főnökkel:

Ha nem tud határozott célt kitűzni,

Ha nem vonja bele az embereit a döntéshozatalba,

Ha nem értékeli a jól végzett munkát,

Ha nem segít fejlődni.


Ez ellen a következőket teheted:

Beszélj vele! A legtöbb ember tényleg nem tud a hibáiról, és ha senki sem szól neki, soha nem is fog tudni. Ha amúgy is elhatároztad, hogy otthagyod a munkahelyedet, nincs semmi vesztenivalód, bármilyen karakter is a főnököd. Vagy kérd át magad másik osztályra, másik csapatba, így kikerülsz az irányítása alól.

Ha ezeket végig próbáltad, remélem, jobban érzed majd magad a székedben. És nem gyűlölöd annyira a hétfő reggelt.


Fotó: handbag.com

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL