UTAZÁS

Csodálatos - Egy rejtett tengerpart, melyről csak kevesek tudnak

Szerző:
Szabó Anna
Ha nem hallatszana halkan, ahogy a hullámok gyengéden mossák a finom parti homokot, úgy mennénk végig a Playa del Armor felett, hogy nem is tudnánk róla. Helyileg az egyik Marieta sziget méterekkel beljebb eső részén van a Rejtett Tengerpart, mely az egyik legegyedibb természeti csoda, amit biztosan nem hagynál ki.

 

A Marieta Szigetek szigetvilága Puerto Vallarta partjainál van, Mexikóban, melyről úgy tartják, hogy századokkal ezelőtt alakult ki egy vulkáni aktivitás nyomán. Az 1900-as évek elején a mexikói kormány előnyt szerzett abból, hogy ezek teljesen lakatlan szigetek voltak és katonai kísérleteket hajtottak végre rajtuk.

A tudósoknak évekkel a kutatások után hatalmas erőfeszítések árán sikerült megvédeni a szigetvilágot. A kutatók vezetője a híres Jacques Cousteau volt, akinek sikerült meggyőzni a mexikói hivatalokat arról, hogy a Marieta szigeteket nemzeti parkká nyilvánítsák, és tiltsák be ott a halászatot, vadászatot. A szigetek mind a mai napig lakatlanul állnak, és a turisták csak hivatalos engedéllyel mehetnek oda, hogy közelről láthassák ezt a természeti csodát.

Bár a hatalmas robbanások és bombázások nagyon megtizedelték e paradicsom a növény- és állatvilágát, vannak, akik azt mondják, hogy ugyanezek a tevékenységek felelősek azért, hogy kialakult ez az izgalmas látnivaló – a Playa del Amor, melyet úgy is neveznek, hogy Mexikó Rejtett Tengerpartja.

Ez a mágikus hely, csak egy 80 láb hosszú csatornán keresztül érhető el, mely összeköti a Csendes Óceánnal. A turistáknak át kell úszniuk ehhez a távoli édenkerthez, de mióta van vagy 6 láb hely a víz és a sziklás benyúlás között, nincs szükség búvárfelszerelésre ahhoz, hogy megközelíthessék a csodát.

A Playa del Amor olyan hihetetlenül gyönyörű hely, hogy amikor az első fotók felkerültek róla az internetre, az emberek el sem tudták hinni, hogy ilyen hely létezik a valóságban. A Rejtett Tengerpart tényleg egy ritka csodája az anyatermészetnek.

 

Forrás: Odditycentral

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL