GYERMEK

Így szexelj a terhesség alatt

Szerző:
Szabó Anna
A terhesség ideje alatt különösen vonzó a testi szerelem. A párok többsége élvezi, hogy kötetlenül, fogamzásgátló szerek és praktikák nélkül, szabadon szeretkezhetnek, és nem az jár az agyukban, milyen nap van, fogamzóképes-e a nő éppen vagy sem.

 

Mivel a kismedence vérbősége fokozza a kéjérzetet, és ez csodás élménnyé varázsolja a szexet. Mégis még az orvosok között sincs mindig egyértelmű álláspont a várandósság alatti szexuális életről. Önmagában nem veszélyes az ilyesfajta testi öröm, mivel a magzat biztonságban fekszik, a méh pedig az orgazmus alatt még jobban összehúzódik.

 

Nincs hozzá hangulat?

Tilos a szex, ha

• Veszélyeztetett a terhesség.
• Korábban már elvetélt a kismama.
• Partnerének nemi betegsége van.
+ Nem várt problámák esetén mindenképpen konzultálj nőgyógyászoddal!

A kismama az első tizenkét héten gyakran fáradt, émelyeg, és a hangulata is folyton változik, ezért gyakrabban előfordulhat, hogy nincs kedve a szexhez. Nyíltan meg kell beszélni ezt a társsal, aki bizonyára megérti, mennyire fontos, hogy ő lelki társ legyen ebben az időszakban. Talán mindkettejüknek vigaszt nyújt, hogy az első hónapok hamar elrepülnek, és utána már nem akadályozza semmi a gondtalan együttlétet.

Ha a kismama túlzásba viszi a kisbaba féltését, és ezért utasítja vissza partnerét, a partner úgy érezheti, hogy rá nincs is szükség, és vetélytársnak tarthatja a kis jövevényt.

Bármilyen fenntartásaink legyenek is, nyíltan beszéljük meg társunkkal, így a félreértések eleve elkerülhetők, és a kapcsolatnak is jót tesz az őszinte kitárulkozás.

 

Árt a szex a gyereknek?

A fejlődő babának egyáltalán nem árt a szex. Ő biztonságos helyen van, és körülveszi a magzatvíz. A szülők szeretkezés közben sem agyonnyomni nem tudják, sem más módon nem tudnak kárt tenni benne.

Ráadásul a méhszájat nyákdugó zárja le, ami megakadályozza a kórokozók feljebb jutását. Ha az anya igazán jól érzi magát, eltölti a szerelem, és pozitív gondolatok vezérlik mindennapjai, a jó hangulat a fejlődő szervezetnek is csak előnyére válik.

 

A kívánós kismamák

A legtöbb kismama életében a második trimeszter megújuló energiákat jelent, ilyenkor visszatér az egészséges szexuális vágy. Idáig a terhesség megrázó élménye, az émelygés és a fáradtság együttesen valószínűleg nem használt a szexuális kedvünknek.

Most azonban a növekvő hormonszint, az érzékenyebbé váló keblek és nemi szervek minden eddiginél izgalmasabbá tehetik az együttlétet. Arról nem is szólva, hogy nem kell a védekezés miatt aggodalmaskodnunk.

 

Bemelegítő tipp: gyengéd masszázs

Pusztán „tecnikai” okokból a nagy pocak a terhesség utolsó heteiben valóban körülményesebbé teheti a testi szerelmet. Meghitt változatosság lehet ilyenkor a kölcsönös masszázs. Gyúrjuk végig az egész testet, kezdjük a feszes, görcsös izmoknál, például a tarkótájon és a háton, majd térjünk át a karokra és a lábakra.

A kismamának kényelmesebb lesz, ha egy nagy párnán helyezkedik el, és ügyel saját laza tartására, miközben éppen ő gyúrja a párját.

 


 

Marguerite Smolen: Amit minden kismamának tudnia kell a terhességről

Egyszerű, szakszerű tanácsaival, modern stílusával ez a kötet hasznos segítség a kismamáknak. Információs füzet és napló egy kötetben, ezért a kötet a leendő édesanyák nélkülözhetetlen társa a kilenc hónap alatt. Heti bontásban ismerteti nem csupán a baba fejlődésének fázisait, de a kismama testében zajló változásokat is. Találunk benne táplálkozási tanácsokat, tippeket a stresszoldásra, a pihentető alvásra, arra, hogyan találjunk megfelelő segítséget, de ez csupán néhány kiragadott példa a könyv gazdag tartalmából.

160x160 mm, 144 oldal
Ára: 1.999,-Ft

 



 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL