SZÓRAKOZÁS

Hihetetlen felfedezések - Lehet, hogy a Hold egy mesterséges képződmény?

Szerző:
Szabó Anna
Évtizedek óta terjednek alternatív elméletek a Hold természetéről és származásáról. Még mindig sok rejtély veszi körül szomszédunkat, főleg arról, hogy honnan származik, hogyan jött létre. Míg a legtöbb tudós a hagyományos elméleteket kedveli, vannak néhányan, akik azt gondolják, hogy a Hold nem is az, aminek látszik.

 

Az egyik vitatott felfedezést az Apolló 12 során tették, amikor a NASA levezényelt egy kísérletet, melyben nekiütköztettek a Hold felszínének egy tárgyat, majd megmérték az okozott szeizmikus hullámokat. Furcsa módon a rezgések kb. egy óráig tartottak, mely annak lehet a bizonyítéka, hogy a Hold egy üreges égitest.

Az „üreges Hold” elmélete azt sugallja, hogy a Holdat vagy egy fejlett emberi civilizáció alkotta, akik nagyon régen léteztek, vagy földönkívüliek „építették”. Ne felejtsük azonban el, hogy mindössze ez a kicsi bizonyíték támasztja alá a mindkét teóriát.

A tudósok levonták azt a következtetést, hogy a szokatlan szeizmikus adatok azért jöttek létre, mert a Hold kövezetében nincs nedvesség, míg a csillagász Suniti Karunatillake is rámutatott, hogy ha a Hold tényleg üres lenne, akkor elégtelen lenne a tömege ahhoz, hogy gravitációs vonzása legyen, amit manapság is tapasztalhatunk.

Más, úgynevezett „mesterséges Hold ” anomáliák azt mutatják, hogy vannak domború és homorú kráterek (valószínűleg a magma alakította ki), a tény, hogy a Hold stabilizálja a Föld kilengését, és a tény, hogy a Hold mérete és a Nap távolsága pont megfelelő, hogy tökéletes napfogyatkozást eredményezzen.

Forrás: Unexplained Mysteries

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL