SZÓRAKOZÁS

Hihetetlen - Emberek, akik medve ősöktől származnak?

Szerző:
Szabó Anna
Létezik egy legenda azokról az emberekről, akiket nyivheknek hívnak, és a Szahalin szigeteken élnek manapság. Állítólag egy hegyi törzsből származnak és rokonságban állnak a medvékkel.

 

Hitük szerint a medve-emberek, medve kölyköket küldtek a nyivhekeknek, hogy etessék őket és vigyázzanak rájuk évekig, hogy aztán részt vegyenek egy ünnepi rendezvényen, egy halálos kimenetelű csatában.

Ha egy férfit megölt a medve, azt gondolták, hogy ő maga is medvévé válik – a helyiek hitték, hogy nem hal meg, csak elköltözik a hegyekbe. Úgy temették el, mintha szentállat lenne.

Ezt a furcsa ünnepet legutoljára 1970-ben tartották meg. Őszintén szólva, a szahalini medvék nem olyan nagyok, mint a kamcsatkaiak, és a szigetlakóknak nem volt sok esélyük, hogy ilyen csatákat túléljenek. A hatalmas kamcsatkai medvék talán soha nem hagytak volna embert életben.

A legenda szerint azok az emberek, akiket a képeken látsz, már eltávoztak az élők sorából - különféle okok miatt. Sőt, a rénszarvasuk is követte gazdáit…


Milyen esélyei vannak a nyivheknek, hogy fenntartsák a populációjukat? Van esélyük, hogy új falut építsenek, a lerombolt helyén. Manapság a legutolsó nyivhek a horgászatból élnek meg - szerencsére sok a hal Szahalinon.

 

Forrás: English Russia

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL