GASZTRO

Csőben sült zeller

Szerző:
Szabó Anna
Önmagában is elég laktató, de köretként is megállja a helyét ez a zöldséges tepsis étel.

Hozzávalók:

1 zellergumó, kb. 800g
1 nagy csokor turbolya
1,5dl félzsíros tejszín
1dl sovány tej
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. A meghámozott zellergumót négyfelé vágjuk, és 3-4 mm vastagon felszeleteljük. Gőzölőedény felső részében sóval meghintve 5-6 percig gőzöljük. Óvatosan kiszedjük, papírtörlőn megszárítjuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 ºC-ra (6.fokozat). Folyó víz alatt megmossuk a turbolyát, és papírtörlővel óvatosan leitatjuk róla a vizet. Eltávolítjuk a vastag szárakat, majd apróra vágjuk. A tejszínt és a tejet összekeverjük, hozzáadjuk a turbolyát, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük.

3. Egy réteg zellert szétterítjük a sütőtálban, bevonjuk a turbolyás krémmel, majd megismételjük a műveletet a maradék zellerrel és krémmel úgy, hogy krém kerüljön legfelülre. Középre téve 10 percig sütjük.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL