GYERMEK

Jelentéssel bíró gyerekálmok

Szerző:
Szabó Anna
Sorozatunk első részében megismertettünk a leggyakoribb tíz álomból néhánnyal. Íme itt a folytatás! Segítünk a megfejtésben, hogy az éjszakák újra nyugodtak legyenek! Ha pedig nincs gyermeked, akkor sem árt, ha tudod: te miről álmodtál.
Tudok repülni, és varázsolok!

Ezekben az álmokban a gyerekek valóra váltják varázsképességeiket. Repülnek, embereket mentenek meg, más világokba utaznak: a közös tényező, hogy mindig tudják, hogy fordítsák jóra a dolgokat.

Megfejtés
Ezekben az álmokban a gyerekeknek lehetőségük van sikeresnek érezni magukat. Ezek az álmok ráadásul tele vannak gyönyörű, kidolgozott képekkel, amelyek sokszor további szimbólumok: saját könyv, nagy izmok stb. Érdemes lerajzoltatni ezeket a képeket, hiszen ezek segítségével megtudhatod, milyen téren érzi magát magabiztosnak a gyerek.


Üldöznek, de elrepülök!

Ez az álom általában hatéves kor körül jelentkezik. A benne szereplő gyerek olyan gyorsan fut üldözője elől, hogy akár el is emelkedik a földtől: elrepül. Így pedig mindig megmenekül a gonosz üldöző elől. Ez az álom általában gyakran ismétlődik, akár a fiatal felnőttkorig is kísérheti a gyereket.

Megfejtés
Azoknak a gyerekeknek, akik ezt álmodják, általában van egy nagy kihívás az életükben. Az üldöző jelenti a nyomást, és a repülés képessége a kívánságot, hogy szeretnének megmenekülni a helyzetből, de azt is, hogy saját erejéből meg tudja ezt oldani. Kutatások szerint nagyon sok sikeres embernek volt ez a visszatérő álma, így valószínű, hogy nem csak a kihívástól való menekülési vágyat, hanem a saját erőből való megoldási képességet is jelenti.


A boszorkány

Sok gyerek álmodik boszorkányokról, akik nagyon ijesztőek is lehetnek, de akár egészen barátságosak is.

Megfejtés
A szörnyekhez hasonlóan a boszorkány is utalhat egy konkrét személyre a gyerek ismeretségi köréből. Ha úgy érzed néha, hogy ez a boszorkány rád emlékeztet legrosszabb pillanataidban, még ne gondold, hogy rossz szülő vagy! Inkább gondolj arra, hogy ez az álom a gyerek zavarodottságát és aggodalmát fejezi ki. Legjobb, ha biztosítod róla, hogy bár vannak rossz pillanataid, de mindig számíthat rád!


A gonosz állat

Ezekben az álmokban a gyereket általában egy gonosz vadállat üldözi, de lehet akár háziállat is. A bika, az oroszlán vagy akár egy hatalmas pók is felbukkanhat ebben az általában visszatérő álomban.

Megfejtés
Általában ezek az álmok is egy személyhez kötődnek, akitől a gyerek fél. Ha nem tudod, ki az, rajzoltasd le vele az állatot, és meséltesd el a történetet, hátha rájössz.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL