SZÉPSÉG

Extrém játszmák a sminkvilágban: a belső szemkontúr

Szerző:
Szabó Anna
Neked milyen érzés, amikor a szemhéjad belső peremét próbálod kihúzni? A szemedbe kell nyúlnod a szemceruzával, és ezt elviselve még viszonylag egyenes vonalat is kell létrehoznod: nem kis kihívás!

És vajon egészséges ez? Mert lehet, hogy jó a technikád, valóban nem adod kölcsön a sminkeszközeidet, és már sokat gyakoroltál: veszélytelennek tűnik a művelet. De biztosan az?

A szembe került festék legtöbbször a könnyeinkkel együtt távozik: kipislogjuk. Az orvosok szerint nagy problémát nem is okoznak ezek a festékek, hacsak nem tartalmaznak olyan összetevőt, amire allergiás vagy. De kétségtelenül nem a legtermészetesebb és legideálisabb dolog a szemünkbe tenni őket. Néha viszont fertőzést hordozhatnak: ilyenkor mindenképpen azonnal fordulj orvoshoz!

-Ha még mindig kipróbálnád ezt a kétségkívül látványos eredményt nyújtó kontúrozási módot, akkor kövesd tippjeinket, hogy minimalizáld a veszélyt!

-Csak tiszta kézzel láss neki a műveletnek: még krém se maradjon rajta, amikor a szemed közelébe nyúlsz!

-Ügyelj arra, hogy a körmeid éle sima legyen, nehogy megkarcolja a szemedet!

-Csak tiszta ceruzát használj, ami azt jelenti, hogy minden használat előtt közvetlenül hegyezd ki. Így gyorsabban elfogy, de mindig friss lesz a felülete! Semmiképpen ne add kölcsön másnak!

-Figyelj arra, hogy ha allergiás reakciót tapasztalsz (vörösség, égés, könnyezés), azonnal le kell mosnod a festéket. De legjobb, ha a ceruzát először külső szemkontúrhoz használod néhány napig, és csak utána kezded a szemeden belül alkalmazni.

-A belső kontúrhoz idő és nyugalom kell. Soha ne tedd fel sietve, vagy alkohol befolyása alatt. Egy szép smink semmiképpen nem ér meg egy szemsérülést!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL