Hozzávalók:
(4 személyre)
Palacsintatésztához
15 dkg liszt
4 tojás
2,5 dl tej
4 ek vaj
Töltelékhez
1 citrom
50 dkg zsírszegény túró
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg mandulaforgács
vaj a sütéshez
Elkészítés:
1. A lisztet elkeverjük a tojásokkal, a tejjel, a vajjal és egy csipet sóval. Letakarjuk, és kb. 20 percig pihentetjük. Közben alaposan megmossuk a citromot, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A túrót kikeverjük a citromhéjjal, a cukor felével, a vaníliás cukorral. A maradék cukrot, a citrom levét egy másik tálkában összekeverjük a mandulaforgáccsal.
2. Kivajazunk egy teflon palacsintasütőt, és egymás után vékony palacsintákat sütünk a masszából. Kivajazunk egy nagy tűzálló tálat. A sütőt 220 fokra előmelegítjük (gázsütő esetén 4. fokozat).
3. A palacsintákat megtöltjük a túrós keverékkel, és feltekerjük. A töltött palacsintákat 3-4 cm nagyságú darabokra vágjuk, és egymás mellé állítgatjuk a tűzálló tálban. Ráöntjük a mandulás keveréket, és a sütőben kb. 8 percig sütjük.
4. Ízlés szerint vaníliafagylalttal tálalhatjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK