GASZTRO

Tésztatál húsgolyókkal

Szerző:
Szabó Anna
Olasz-magyar ízkombináció egészséges köntösben.



Hozzávalók:
(4 személyre)

1 fej fokhagyma
1 közepes póréhagyma
25 dkg sárgarépa
25 dkg gomba
4 ek. olaj
1 dl fehérbor
1,5 dl húsleves kockából
2,5 dl tejszín
25 dkg spagetti, vagy makaróni, esetleg hosszúmetélt
60 dkg darált hús – szárnyasból
2 tojás
3 ek. zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:


1. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, és ferdén 1 cm széles karikákra metéljük. A répát meghámozzuk, megmossuk, és apró darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, negyedeljük.

2. Nagy edényben vizet forralunk, és külön-külön a répát 4 percig, a pórét 3 percig blansírozzuk benne. Kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Nagy serpenyőben felforrósítunk 1 ek. olajat, és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Felét tálra szedjük, a maradékhoz a serpenyőbe dobjuk a gombát, és 5 percig pároljuk. Ráöntjük a fehérbort, a húslevest, a tejszínt, és lefedve, lassú tűzön kb. 15 percig főzzük.

3. A zöldségek főzőlevében a csomagoláson olvasható utasítás szerint kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lecsepegtetjük. A darált húst összekeverjük a félretett hagymával, a tojásokkal, a zsemlemorzsával, belenyomjuk a fokhagymát, és sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Nedves kézzel kb. 16 egyforma nagyságú golyót formázunk belőle, és a maradék olajban körös-körül megpirítjuk (kb. 10 perc).

4. A gombás léhez keverjük a répát, a pórét, a tésztát, és sóval, borssal utána ízesítjük. Hozzáadjuk a húsgombócokat, és lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. Közben leöblítjük, és apróra vágjuk a petrezselymet. Tálaláskor az ételre szórjuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL