ÁLLATI CUKISÁGOK

Felrobbanó varangyok, okos varjak - Lenyűgöző rejtély

Szerző:
Szabó Anna
2005 áprilisában egy hamburgi tó hatalmas rejtély középpontja lett. A furcsa jelenségről dokumentumfilm is készült.

 

Körülbelül 1000 elpusztult varangyos békát találtak a partokon, a testük szemmel láthatólag felrobbant. Szemtanúk állítása szerint az állatok kb. a háromszorosára fújódtak fel, majd egyszerűen kidurrantak. Olyan erővel robbantak fel, hogy beleik sok négyzetméternyire szóródtak szét.

A varangy-kérdés hetekig a nemzetközi figyelem középpontjában volt. A tudósok teljesen értetlenül álltak a jelenség előtt, képtelenek voltak magyarázatot találni a természetellenes halálesetekre. Az egészségügyi intézmények pánikba estek – először egy dél-amerikai lófajták által terjesztett vírust vélték felfedezni a furcsa kór hátterében. A sajtó „A halál tava” nevet adta a rejtélyes esemény helyszínének.

Frank Mutshmann, az egyik legjobb német kétéltűszakértő végül minden találgatásnak véget vetett,, és megoldotta az esetet. A magyarázat azonban még sokkolóbb volt, mint a varangyok erőszakos halála: a mészárlást varjak követték el, melyek nem is olyan buták, mint elsőre gondolnánk, sőt.

Frank megvizsgálta az élő és az elpusztult példányokat egyaránt, és hátborzongató dologra jött rá – mindenütt megegyező madárcsőr nagyságú, kör alakú bemetszést talált a hátukon, és arra is fényt derített, hogy az összes kétéltűnek hiányzott a mája.

Nem volt harapás vagy kaparás nyom, így tudtuk, hogy a békákat nem mosómedve vagy patkány támadta meg, mert ezek megették volna az egész varangyot - mondta Frank -. Tisztán világos volt, hogy varjak műve volt, akik elég okosak, ahhoz hogy tudják, hogy a varangy bőre mérgező, és hogy az egyetlen dolog a májuk, ami ehető.
A varangy csak akkor jön rá, hogy megtámadták, amikor a máját eltávolították, ezért védekezésképpen felfújja magát. És mivel a békának nincs rekeszizma, máj nélkül nincs ami tartsa a szerveket, a tüdők viszonylagosan kitágulnak, és kihasadnak, a többi belső szerv pedig egyszerűen kidobódik.

 Forrás: Odditycentral

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL