SZÓRAKOZÁS

Tűztől távol tartandó - A belorusz művész, aki kőolajjal fest. Szinte hihetetlen!

Szerző:
Szabó Anna
Egy igazi művész kiemelkedőt tud alkotni szinte bármiből. De ki gondolta volna, hogy a kőolajjal is lélegzetelállító képeket lehet festeni?

 

Ludmilla Zhizhenko, belorusz művész gondolt egyet, és kifejlesztette a festés új technikáját. Korábban vízfestéket használt, de mostani választásának tárgya a kőolaj lett. Ludmilla kőolaj festményei elegánsak, és régies báj lengi körül őket. Úgy néznek ki, mint egy antik, megsárgult fotó a múlt századból.

A festményeihez olyan kőolajat használ, mely a Gomel körzetből származik. Egy „gázolaj” festményhez 10 gramm kőolajra van szüksége, de mindössze kétféle kőolajat alkalmazhat.

Ludmilla titka

Fontos, hogy nem szabad megállni egy ecsetvonás után. Máskülönben az olaj megszárad és nehéz lesz kijavítani bármit is” - mondja.

A kőolaj kémiai szerkezete miatt főleg szabadban fest, főleg portrékat, tájképeket és csendéleteket. Minden festménye a természetet tükrözi – olyan jeleneteket, mint pl. a tavaszi áradások, nyári horgászat, és a falu télen.

Ludmilla azt mondja, hogy festményei a földszín árnyalatokban készülnek, mely az életet jelenti. „Az olaj és a föld színe egyaránt barna, mely a termékenységet ábrázolja, és fehérrel kombinálva az érzelmeket és a nyugodtságot fejezi ki.

 

Forrás: Odditycentral

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL