GASZTRO

Pikáns sajttorta delux

Szerző:
Szabó Anna
Marcipán és karamellizált sárgarépa - ezek teszik a leginkább igazi luxusélménnyé a már megszokott alap sajttortát.


Hozzávalók:

Tésztához:
170 g omlós korpás keksz
90 g vaj (szoba melegen)
80 g nyers marcipán

Töltelékhez:
3 tojás
400 g krémsajt
150 g tejföl
1 teáskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál citromlé

70 g cukor

Karamellizált sárgarépához:
200 g sárgarépa
90 g cukor

 

Elkészítése:

1. A kekszet csavard bele egy konyharuhába és sodrófával zúzd össze. 80 g vajjal és a marcipánnal gyúrd össze. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vajazz ki, majd oszd kétfelé a morzsás tésztát. Az tortaforma aljára egyengesd el az egyik adag tésztát, majd egy teáskanál segítségével a második adagot nyomkodd az oldalára.

2. A töltelékhez a tojásokat először vedd külön fehérjére és sárgájára. Majd a sárgáját a krémsajttal, a tejföllel, a reszelt citrommal és a citromlével keverd jól el. A fehérjét 1 csipetnyi sóval és cukorral jó keményre verj fel, majd óvatos, laza mozdulatokkal add a sajtkrémhez.

3. A krémsajtot öntsd a már tésztával kibélelt tortaformába, majd 180 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 30-35 percen keresztül.

4. A sárgarépát pucold meg, majd reszeld le nagylyukú sajtreszelőn. Egy evőkanál vízben, 50 g cukorral a reszelt sárgarépát főzd három percig. Ha megkaramellizálódott, tedd félre hűlni, majd öntsd egy tepsibe és 100 fokra előmelegített sütőben szárítsd ki. Ezután tedd félre ismét, és hagyd legalább 40 percig hűlni.

5. Végezetül oszlasd el a sárgarépát a torta tetején, majd szórj rá porcukrot.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL