LELKIPATIKA

Légy következetes és megváltozik a világ

Szerző:
Szabó Anna
Elhatározod, hogy lefogysz, hogy megnöveszted a hajadat, esetleg befizetsz egy tengerparti nyaralásra, és végre többet törődsz magaddal. Ez így van rendjén. Csak az a fontos, hogy tartsd is be az ígéretedet. Mi mindent elkövetünk, hogy megtedd.

 

- Ha nincs jó frizurád, újítsd meg! Ha hosszú, vágasd le, ha egyenes, daueroltasd be, ha göndör, egyenesítsd ki. Ha nem nő rendesen, akkor hosszabbíttasd meg. Egy új arc néz majd vissza a tükörből. Ha jó a frizurád, akkor is megújíthatod. Tegyél bele színes csatokat, használj hajpántot, vagy hordj kendőt, kalapot, sapkát.


- Ha eddig nem sminkelted magad, próbáld ki. Használj lágy, pasztellszíneket, gyöngyházfényű vagy rózsaszínű rúzst, barna, esetleg ezüstös szemhéjceruzát, barna szemceruzát. Ha sminkelted magad, próbálj ki más színeket. Ne legyél mindig egyforma! 


- Ha nem sikerült eddig fogynod, akkor, se add fel a reményt! Fényképeztesd le magad, és tűzd a képet a tükörre. Ha éppen abba akarod hagyni a diétát, nézz a fotóra, és kérdezd meg magadtól hangosan: „Nem akarsz végre csinos lenni?" Ha jó az alakod, akkor se hanyagold el. A recept: kevés hús, sok zöldség, kevés zsír, több grillezett hal, kevés cigi és ital, sok mozgás.

- Ha nem érdekel az öltözködés, akkor is figyelj rá jobban! „Vizsgáld meg", hogy a kardigánod elég divatos-e, hordják-e még ezeket a színeket és anyagokat? Alakítsd ki az új stílusodat, és meglátod, könnyebben fogsz ismerkedni is. Ha van saját stílusod, ne ragadj le annál. Nem kell mindig farmert hordani, a tornacipő se legyen állandó viselet. Legyél néha nőiesebb és sportosabb, és meglátod, meglepődnek majd az ismerőseid.
 


- Ha nincs partnered, menj többet szórakozni. Legkönnyebb könyvtárban, sportklubban, koncerten, házibulin ismerkedni. Tévedés, hogy erre a diszkó is megfelelő hely. A nagy hangerőtől ott beszélgetni sem lehet. Ha van barátod, becsüld meg. Legyél vele figyelmes, kedves. A sértődöttséget, veszekedést felejtsd el. Legyél izgalmasan szexis, hogy a kapcsolat sokáig tartson.


- Ha nincs munkád, vagy elégedetlen vagy vele, gondold végig a lehetőségeket. Hirdetésekre válaszolni, címeket végigjárni nem jó módszer. Legkönnyebben barátokon keresztül lehet új munkát találni. Persze ehhez is idő, kitartás, bátorság kell, és főleg az, hogy tudd, mit akarsz. Ha jó állásod van, dolgozz keményebben. Tűzz ki új, de nem elérhetetlen célokat.
 
- Ha eddig nem jártál szórakozni, változtass ezen. Kirándulj a barátaiddal, menj el sátorozni, iratkozz be nyelvtanfolyamra. Ha sokat szórakoztál, ne hagyd abba. Itt az ideje, hogy belekóstolj olyasmibe, amit még nem próbáltál ki: például a búvárkodásba, de jelentkezhetsz egy kórusba énekelni. Esetleg biciklizd körbe a Balatont, vagy nevezz be valamelyik tévés vetélkedőbe.


A lényeg, hogy jól érezd magad.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL