250g sóska
2 gyöngyhagyma
1 ek napraforgóolaj
Só és őrölt bors
A tésztához:
20g liszt
20g kukoricakeményítő
2dl sovány tej
1 kk napraforgóolaj
1. Előkészítjük a sóskát: a leveleket hosszában félbehajtjuk, kitépjük a szárukat és kemény ereiket. Több vízben megmossuk a leveleket, lecsepegtetjük és összevágjuk.
2. Megtisztítjuk és apróra vágjuk a gyöngyhagymát. Mérsékelt tűzön felhevítjük az olajt. Beledobjuk a gyöngyhagymát, és kis lángon 3-4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a sóskát, sózzuk, borsozzuk, óvatosan megkeverjük, majd még 5 percig főzzük, míg az összes főzőlé el nem párolog.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 ºC-ra (6. fokozat).
4. Elkészítjük a tésztát: összekeverjük a lisztet, a kukoricakeményítőt, 1 csipet sőt és a tojásokat, majd lassan belekeverjük a sovány tejet, folyamatosan keverve, míg homogén és sima tésztát nem kapunk.
5. Papírtörlővel vékonyan kiolajozunk egy sütőtálat. Beletöltjük a sóskakrémet, majd a tésztát, és betesszük a sütőbe középmagasságra. 20-25 percig sütjük. Melegen vagy langyosan tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK