GASZTRO

Sóskás lepény

Szerző:
Szabó Anna
Mára elcsépelt, hogy ami egészséges, lehet finom is. Ettől függetlenül hoztunk egy jó példát az előbbi kijelentésre. Ha nem szereted a sóskát, helyettesítheted más "zölddel", többek között medvehagymával.


Hozzávalók:

250g sóska
2 gyöngyhagyma
1 ek napraforgóolaj
Só és őrölt bors

A tésztához:
20g liszt
20g kukoricakeményítő
2dl sovány tej
1 kk napraforgóolaj

 

Elkészítése:

1. Előkészítjük a sóskát: a leveleket hosszában félbehajtjuk, kitépjük a szárukat és kemény ereiket. Több vízben megmossuk a leveleket, lecsepegtetjük és összevágjuk.
2. Megtisztítjuk és apróra vágjuk a gyöngyhagymát. Mérsékelt tűzön felhevítjük az olajt. Beledobjuk a gyöngyhagymát, és kis lángon 3-4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a sóskát, sózzuk, borsozzuk, óvatosan megkeverjük, majd még 5 percig főzzük, míg az összes főzőlé el nem párolog.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 ºC-ra (6. fokozat).
4. Elkészítjük a tésztát: összekeverjük a lisztet, a kukoricakeményítőt, 1 csipet sőt és a tojásokat, majd lassan belekeverjük a sovány tejet, folyamatosan keverve, míg homogén és sima tésztát nem kapunk.
5. Papírtörlővel vékonyan kiolajozunk egy sütőtálat. Beletöltjük a sóskakrémet, majd a tésztát, és betesszük a sütőbe középmagasságra. 20-25 percig sütjük. Melegen vagy langyosan tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL