FOGYÓKÚRA

Tavaszi diéta a gyors és tartós fogyásért

Szerző:
Szabó Anna
Télen felhalmozunk néhány felesleges kilót, elkényelmesedünk, kifogynak szervezetünkből a vitamintartalékok. Hamarosan azonban itt a tavasz, éppen ideje, hogy pótoljuk a vitaminokat. Hogy az alábbi 3 napos étrenddel még fogyhatunk is – ez csak tiszta haszon.

 

 



Reggeli

10 dkg tehéntúrót kevés snidlinggel és vajjal összekeverünk. Két szelet rozs-vagy barna kenyérre kenjük. Reggeli után 2 csésze gyümölcs- vagy gyógytea keverékből készült teát iszunk. 


Ebéd 

15 dkg sovány marhahúst kockára vágunk, megfűszerezzük, és egy kis (marha)-erőlevesben megfőzzük. 10 dkg főtt burgonyával és tormás almával (5 dkg reszelt alma és 1 dkg torma) tálaljuk.

Vacsora

10 dkg ömlesztett sajtot keverjünk össze 2 dkg kockára vágott hagymával, 5-5 dkg nyers retekkel és dinsztelt karalábéval, kevés snidlinggel, egy evőkanálnyi túróval és egy evőkanál tejszínnel.



Reggeli

5 dkg zabpelyhet 30 percig negyed liter tejben áztatunk, és ezt fél banánnal, egy szelet mandarinnal és fél reszelt almával összekeverjük. Reggeli után még negyed liter tejet iszunk. 


Ebéd

2 szelet sovány csirkemellet 1 teáskanál olívaolajban megsütünk. A filéhez 15 dkg (mélyhűtött) zöldbabot, 2 közepes nagyságú burgonyát adunk, szósszal tálaljuk. 

A szósz készítése: 2 hámozott paradicsomot, l dkg felszeletelt hagymát és l gerezd fokhagymái l teáskanál olívaolajon megdinsztelünk, majd fűszerezzük.


Vacsora

Egy szelet rozs- vagy barnakenyeret vékonyan megkenünk vajjal. Ehhez 2 paradicsomot, 8 dkg salátának való uborkát és 3 dkg szeletelt hagymát adunk, amelyeket snidlinggel, 1 teáskanál olívaolajjal és almaecettel ízesítünk.



Reggeli

1 szelet rozs- vagy barnakenyeret vajjal (2 dkg) és 4 dkg ömlesztett sajttal vékonyan megkenünk. Tetejére szeleteljünk rá egy paradicsomot. Hozzá egy friss narancsot együnk. Reggeli után gyümölcsteát vagy gyógyteát igyunk. 


Ebéd

Grillezzünk le 15 dkg sovány marhaszeletet. 10 dkg főtt kukoricával, 2 db dinsztelt paradicsommal és 10 dkg párolt brokkolival tálaljuk.

Vacsora

8 dkg céklát, 4 dkg savanyú káposztát. 4 dkg reszelt almát 1 teáskanál napraforgóolajjal összekeverünk, és 1 teáskanál mézzel, kevés fahéjjal és sóval ízesítjük. Ebéd és vacsora után együnk 1-1 szem friss gyümölcsöt. Italnak ásványvizet, gyógy- vagy gyümölcsteát fogyasszunk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL