GASZTRO

Narancsdzsemes csokoládészeletek

Szerző:
Szabó Anna
Minden háziasszonynak kel, hogy legyen egy olyan végtelenül egyszerű recept a tarsolyában, amivel bárkit, bármikor levehet a lábáról.


Az étcsokoládé kesernyés ízéhez semmi sem illik jobban, mint egy házilag főzött narancslekvár. A két karakteres ízzel még egy komoly urat is lenyűgözhetsz. Természetesen készen vásárolt dzsemmel is finomak, senki sem fogja észrevenni a csalást.

Hozzávalók:
16 darabhoz

Narancsdzsem:
6db narancs
1kg kristálycukor

Csokoládérétegek:
340g étcsokoládé összetörve
Ehhez a recepthez szükséged lesz egy öntőformára, a legjobb egy 16 szeletes szilikonforma



A dzsem elkészítése:

1. Darabold fel a meghámozott narancsokat, tegyed egy nagyobb tálba és botmixszerrel zúzd pépesre. A gerezdekről vagy csak egy részükről le is húzhatod a hártyát, ha nem akarod, hogy túl darabos legyen a lekvár.

2. A narancspépet tegyed egy fazékba, keverd hozzá a cukrot és forrald fel. A lekvárt főzd kis lángon, gyöngyözve 20 percig, amíg besűrűsödik. Időnként keverd meg.

3. Töltsd a dzsemet az előkészített befőttesüvegekbe. Ha az üvegeket előzőleg sterilizáltad, a lekvár akár több évig is eltartható. A nem steril üvegekben eltett dzsem is eláll néhány hónapig, de tartsd hűvös helyen. A megadott mennyiségből nagyjából 115g narancslekvár lesz.

A csokiszeletek elkészítése

1. A csokoládé kétharmadát olvaszd fel. A maradék csokit add az olvadékhoz, és keverd bele, amíg ez is elolvad – így temperálhatod a csokoládét, és megelőzheted, hogy a kakaóvaj kiüljön a felületére. Tegyél egy keveset az öntőforma minden rekeszébe, de csak annyit, hogy az aljukat elfedd a csokival.

2. Kanalazz kevés narancslekvárt a csokoládéra, de csak a réteg közepére, vékonyan, hogy ne érjen a rekesz oldalaihoz, illetve széleihez. A tetejére kanalazz csokoládét, töltsd tele a rekeszeket, egészen a szélekig, hogy befedd a dzsemet. Csak a csokoládé érintkezzen a rekesz oldalaival, ne a narancs – így nem fog kifolyni, miután kiemelted a formából. Óvatosan ütögesd az öntőformát az asztalhoz, hogy a levegőbuborékok eltűnjenek a csokiból.

3. Hagyd megdermedni a szeleteket, tegyed a hűtőbe. Légmentesen záródó, műanyag dobozban két hétig is tárolhatod a hűtőben.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL