FOGYÓKÚRA

A legjobb fogyókúrás trükkök - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
A fogyáshoz nem kell lemondani kedvenc ételeidről. Sokkal többet árt, ha tiltó listára veszed a töltött káposztát vagy a pörköltet. Csak vigyázz, az adagok nagyságára. Nagy mennyiségben ugyanis minden hizlal. Íme néhány trükk, amelynek betartásával garantált lehet a siker.

 

Egészséges vagy, nincs súlyfelesleged, és szeretnéd, hogy ez így is maradjon? Tarts félévente legalább egyszer koplaló napot. Ilyenkor ne egyél mást, csak 25 dkg vízben főtt rizst (ha fűszerezni szeretnéd, tegyél rá fahéjat) és 20 dkg nyers vagy párolt almát.


Zöldséget a salátába!

Unod már a fejes salátát hússal-sajttal? Helyettük párolt zöldséget (brokkolit, burgonyát, karfiolt, répát stb.) darabolj a zöld levelek közé. Adagonként 100-150 kalóriával lesz „könnyebb" az étel.


Ne hagyj ki egyetlen étkezést sem!

Minden evés serkenti az anyagcserét. Ha keveset, és főként rendszertelenül eszel, átlagosan sokkal kevesebb kalóriától tudsz megszabadulni, mintha nem hagyod ki az étkezéseket.


Nem tudsz lemondani az édességről? Csomagold szét!

Kibontasz egy csomag cukorkát, megkezdesz egy tábla csokoládét, és nem tudod abbahagyni? Mielőtt az első falatot megennéd, oszd el kis adagokra az édességet. Csomagold be külön-külön, és rakd vissza vagy a hűtőszekrénybe. Csak ezután kezdj neki a nassolásnak. A kibontatlan nassnak sokkal könnyebb ellenállni.



Kapcsold ki a tévét!

Ha nem figyelsz oda az étkezésre, sokkal többet eszel, mint amennyire a szervezetnek szüksége van. Étkezés közben ne nézz tévét, tévénézés közben ne nassolj!


Tegyél ecetet az ásványvízbe!

Minden étkezéshez fogyassz ásványvizet. A napi folyadékszükséglet fogyókúra idején legalább 3 liter! A víz, tea, leves megtölti a gyomrot, javítja a gyomorműködést, megelőzi a székrekedést. Hogy unod már az ásványvizet? Cseppents bele kis almaecetet, frissebb és kellemesebb lesz tőle.



Kerüld a konyhát!

Soha ne tölts a konyhában 10 percnél többet (hacsak nem a családnak főzöl éppen). Ha pedig csak egy pohár vizet szeretnél inni, a fürdőszobába menj érte.


Legjobb előétel: a fejessaláta

A fejes salátánál nincs jobb fogyókúrás előétel. Rostanyagai és nedvességtartalma megtöltik a gyomrot, csökkentik az étvágyat.


A legjobb főétel: a fejessaláta

Fejes salátából és más zöldségekből friss, vitamindús és kalóriaszegény egytálételt készíthetsz. 

Hozzávalók (egy személyre): 3-3 dkg zöldbab, fehér bab, zöldborsó (ezek lehetnek konzervből is), egy fej saláta. Ha nem fogyókúrás ételnek készül, húst, sajtot is tehetsz bele.



A citrom elégeti a zsírt

Az étkezések között igyál egy-egy pohár citromlevet, gyorsítja a zsírégetést.


Egyél ananászt!

Az ananász olyan különleges enzimeket tartalmaz, amelyek gyorsítják az anyagcserét.


A gyümölcskrém fogyaszt

Természetesen csak akkor, ha csoki jégkrém helyett ezt választod. Egy átlagos gyümölcs jégkrém (csoki bevonat nélkül!!!) csak ötödannyi kalóriát tartalmaz, mint a csoki jégkrém csoki bevonattal.


Egyszerre keveset!

A legrosszabb, ha egész nap koplalsz. Ettől később még éhesebben veted magad az ételekre. Napközben mindig verd el az éhedet pár könnyű falattal. Este alaposan gusztáld végig a kínálatot, mielőtt nekilátsz az evésnek. Gondosan válaszd ki a legkevésbé hizlalót, és abból is csak keveset vegyél egyszerre.


Szalvétateszt

Ami a szalvétán (papír zsebkendőn, konyharuhán) fényes foltot hagy, túl sok kalóriát tartalmaz. Egy puha szalvéta segítségével fogyasztás előtt könnyen „tesztelheted" a kekszeket, a péksüteményeket, sós süteményeket is.


Fűszerezz narancslével!

A párolt zöldségek magukban unalmasak. De tejföl és zsiradék helyett citrommal vagy narancslével ízesítve kalóriaszegények maradnak. Ugyancsak jó ízű lesz a párolt paprika, brokkoli, kelbimbó, ha kis fűszeres (például tárkonyos) ecettel vagy gyümölcsecettel bolondítod meg.


Ne idd, edd a narancsot!

A narancslében sok a C-vitamin. Fogyókúra idején azonban egészben fogyaszd. A gyümölcs ugyanis sok rostos anyagot tartalmaz, hosszabb időre megtölti a gyomrot, és segíti az emésztést. 



Ebédelj órával!

Ma egyedül eszel, tegyél magad mellé órát. Egyél lassan, rágj meg minden falatot. A főétkezés legalább 20, az uzsonna, a tízórai legalább 5 percig tartson. De sokkal több se legyen!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL