SZÉPSÉG

Pár perc alatt profi smink

Szerző:
Szabó Anna
Hasznos megtanulni néhány egyszerű és alapvető arcfestési technikát, hogy a legelőnyösebb színben mutatkozhass, amikor kilépsz az ajtón. Amikor már kicsit gyakorlottabb az ember lánya, a sminkelés is csak pár perces elfoglaltsággá válik!

A sminkelés nem túl időigényes, és azonnali sikerélményt hozhat. Már egy kevés szín is finoman szépít: lágyabb, dúsabb ajkak, egészséges, hamvas arc, nagyobb és kifejezőbb szemek.

A legtöbb nő, ha megkérdezik, mennyi időt szeretne sminkeléssel tölteni, valószínűleg azt feleli: „legfeljebb öt percet.” Nos már öt perc alatt is sok mindent el lehet érni. A természetes hatású vagy feltűnő smink elkészítése harminc másodperctől 15 percig tarthat, ezúttal egy kettő, valamint egy öt perces sminkelési technikát mutatunk meg Neked!

 

Ha 2 perced van

Egyszerű és hatékony lépésekkel két perc alatt elkészítheted sminkedet. Válassz többfunkciós termékeket, hiszen ezekkel gyorsabban dolgozhatsz. Kevesebb sminkszer, kevesebb költség, és ami a legfontosabb, kevesebb idő, mielőtt útra készen állnál.

1. lépés: Alapozás
Használj színezett hidratálókrémet vagy könnyű, krémes alapozót (lehetőleg 15-ös fényvédő faktorosat) az egész arcon, vagy ahol szükség van a bőr kendőzésére, például a vörös szemhéjakra vagy az orr két oldalán húzódó árnyékokra. Kenj krémes korrektort a szem alá, dolgozd el a gyűrűsujjaddal, simítsd az arc két oldala felé.

2. lépés: Festék
Használj kétfunkciós arc- és ajakpirosítót, az orcákra és az ajkakra kenve. Lopj az ajkadra egy kis csillogást szájfénnyel.

3. lépés: Szempillaspirál
Egy gyors mozdulat a szempilla-göndörítővel, vagy egy kevés festék a pillákra a spirállal, és máris hódító a tekintet.

4. lépés: Haj
Keféld át a hajadat, és varázsold csillogóvá a fürtöket. Dús hajra használj fényszérumot, hullámos és göndör tincsekre hajkrémet vagy könnyű pomádét, finom, vékonyszálú hajra pedig hajolajat.

 

Ha 5 perced van

Alig öt perc alatt ápolt hatást keltő finom sminket készíthetsz. Ha fontos értekezletre sietsz vagy ebédmeghívásod van, ez a néhány plusz perc ráfordítás gyönyörű, egyenletes arcszínt kölcsönöz, és a szemekre helyezi a hangsúlyt.

1. lépés: Alapozás
Vigyél fel korrektort a szemek alá és az arc problémásabb részeire. Nagyon gondosan simítsd el. Ezután következzék az alapozó vagy a színezett hidratáló krém. Csak oda kenj alapozót, ahol tényleg szükség van rá, hogy egyenletessé tegye az arcszínt, elrejtse a kivörösödést, vagy leplezze a bőrhibákat. Ugyanez vonatkozik a púderre is. Ecsettel vagy párnácskákkal vigyed fel az arc fénylő részeire, például az állra.

2. lépés: Szemhéjfesték
Simíts az egész szemhéjra könnyű, semleges színű festéket. Válassz bőröd árnyalatától nem túlságosan elütő színeket, bézst, kekit, homokszínt vagy sárgásbarnát. A fedőréteg célja, hogy semlegesítse a szemhéj esetleges vörösségét, és fényt vessen a szemekre, kiemelje a tekintetet. Ha egy kicsit élénkebb hatásra vágysz, használj a szemhéjadra sötétebb festéket is. Ezt ecsettel vigyed fel a pillák vonalától a külső szemzugig.

3. lépés: Szemceruza
A szemkihúzásnál kulcsszó a helyes technika. Amíg nem sajátítjuk el, dolgozzunk szemceruzával, ez könnyebben kezelhető, mint a szemhéjtus.
1. Könyökölj az asztalra, hogy a kezed ne legyen labilis.
2. Puha, nem túl hegyes ceruzával rajzolj a felső pillák vonalába kis pontokat sűrűn egymás mellé. Gyorsan dolgozz. Nehéz folyamatos vonalat húzni, de a sűrűn egymás mellett lévő pontok hasonló hatást keltenek. Így az alsó kontúrt is meghúzhatod. A vonalat finoman satírozd el az ujjaddal, kis ecsettel vagy fültisztító pálcikával.

4. lépés: Ajkak
Fesd be egész ajkadat ceruzával, erre kenj a tubusos vagy tégelyes szájfényből. Vagy egyszerűen rúzsod ki, s kenj rá szájfényt.

5. lépés: Arccsont
Az orcákra válassz hamvas barackszín vagy rózsaszín árnyalatú pirosítót, amit jól dolgozz el. Figyelj a kontúrok elmosására, mert így lesz természetes hatású az arcpír.

6. lépés: Szempillák
Alkalmazz szempilla-göndörítőt, majd fesd spirállal a göndörödő pillákat.

7. lépés: Frizura
A göndör haj megigazításához hajtsd le a fejedet, fújj kevés hajhabot a fürtök tövére, dörzsöld be az ujjaiddal, és simítsd át. Ha a hajad sima vagy enyhén hullámos, fújj az ujjadra kevés hajhabot, masszírozd a hajtőre, közben emeld meg a tincseket, és a fényesebb, egységesebb hatás érdekében finoman oszlasd el a szálakon.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL