500g burgonya
2 fej vöröshagyma
300g Champignon
4 tojás
4ek tej
2ek metélőhagyma
40g reszelt parmezán
3ek olaj
Só, bors
1. A burgonyát hámozd meg, és szeleteled. A hagymát kockázd fel, a gombát tisztítsd meg és szintén szeleteld.
2. A tojásokat keverd el a tejjel, majd a metélőhagyma felével a parmezánnal. Sózd, borsozd.
3. Egy serpenyőben forrósíts fel olajat, majd pirítsd meg rajta a hagymát. Dobd rá a burgonyaszeleteket és süsd rajta 3-4 percig, majd amikor kezd barnulni add hozzá a gombát is, és süsd annak barnulásáig. Egy hőállóedényt kenj ki zsiradékkal.
4. A tojásos tejet melegítsd langyosra. Mindeközben öntsd a hőállóedénybe a krumplishagymás keveréket. Majd borítsd rá a tojásos tejet.
5. 180 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 30 percig.
6. Tálaláskor szórj rá frissiben metélőhagymát.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK