GASZTRO

Vérnarancsos kávékrém

Szerző:
Szabó Anna
Igaz, érdemes már előző nap elkészítened, de ezért a kis fáradtságért kárpótolnak az ízek, valamint a tudat, hogy a kávét és a desszertet egy kalap alatt letudhatod. Persze, csak, ha akarod!


Hozzávalók:

2 ív fehér zselatin
150 g főző csokoládé (vagy tortabevonó)
4 tojássárgája
50 g porcukor
3 evőkanál kávészirup
3 teáskanál instant kávépor
2 evőkanál rum
250 ml tejszín
Cukor
4 vérnarancs
20 g méz
1 teáskanál pisztácia
1 teáskanál egész kávészem

 

Elkészítése:

1. Áztasd be 10 percre a zselatinlapokat. Durván darabold fel a főző csokoládét, majd gőz fölött olvaszd meg egy nagyobb edényben.

2. A tojássárgáját porcukorral, rummal, kávésziruppal és kávéporral kézi robotgéppel keverd el jó alaposan, majd lassan add hozzá a főzőcsokoládéhoz (még mindig a gőz fölött). Keverd addig, míg krémes lesz a masszád.

3. Add hozzá a felolvasztott zselatin lapokat, és óvatos mozdulatokkal keverd össze. A krémet egy csipetnyi cukorral töltsd üvegpoharakba.

4. A vérnarancsokról kés segítségével hámozd le a héját egészen a fehér részt is eltávolítva, és filézd ki – vagyis ahol látszódnak a cikkelyeket elválasztó burkok, annak mentén vágd ki a gyümölcs húsát. A 100 ml gyümölcslével a mézzel készíts szirupot, majd add hozzá a gyümölcsfiléket.

5. A pisztáciát és a kávészemeket forró, zsiradékmentes serpenyőben pirítsd meg. Majd egy kés, vagy vágódeszka segítségével törd durvára.

6. Tálaláskor a krémre tegyél pár gyümölcscikkelyt, majd szórd meg a durvára tört magokkal.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL