GASZTRO

Padlizsánkrém tésztaburokban

Szerző:
Szabó Anna
Ha valami meleg finomság a vágyad tízóraira, és imádod a hagyományos padlizsánpürét, íme a legjobb alternatíva! Az alapokat azonban jó, ha már előző nap elkészíted, hogy délelőtt csak az utolsó simításokat kelljen elvégezned.

Hozzávalók:

4 közepes padlizsán
2 gerezd fokhagyma
Olívaolaj
4 kisebb paradicsom
4 törpepadlizsán
Friss rozmaring
Só és bors
1 kis csomag leveles tészta

 

Elkészítése:

1. Süssük a padlizsánokat héjastul 165 ºC-os sütőben, míg ujjunkkal megnyomva jó puhának nem érezzük őket. Körülbelül egy órát kell sütnünk ahhoz, hogy a padlizsán húsa igazán lágy legyen. Kicsit hagyjuk hűlni, majd hámozzuk meg, vágjuk négyfelé, és szedjük ki a magokat.

2. Villával nyomkodjuk szét a padlizsánhúst, amíg kissé darabosabb állagú pürét nem kapunk. Adjunk hozzá sót, borsot, finomra zúzott fokhagymát és egy kanálnyi olívaolajat. Időt takaríthatunk meg, ha a padlizsánpürét mikrohullámú sütőben készítjük el: a padlizsánokat konyhai papírtörlőbe burkolva, nagy teljesítményen pároljuk 5 percig, közben egyszer fordítsuk meg. Pihentessük 5 percig, csomagoljuk ki, majd hosszában vágjuk ketté, hogy kiszedhessük a húsát. A kikapart padlizsánhúst tegyük tálba, ízesítsük olajjal, apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal.

3. Készítsük el a tortácskák alapját „vaksütéssel” sütött leveles tésztából. Töltsük meg a padlizsánpürével, valamint sóval, borssal és apróra vágott fokhagymával meghintett paradicsomszeletekkel. A közepére ültessünk egy félbevágott és padlizsánpürével megtöltött törpepadlizsánt, s díszítsük vékony fokhagymaszeletekkel. Öntözzük meg egy kevés olívaolajjal, és körülbelül 20 percre tegyük vissza a sütőbe.

4. A levelestészta-tortácskát lehetőleg melegen tálaljuk: a közepébe díszítésképpen szúrjunk egy friss rozmaringszálacskát. Langyosan és hidegen is kínálhatjuk, 1-2 bazsalikomlevéllel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL