2 vagy 3 fej mogyoróhagyma
1 csokor tárkony
1 pohár száraz fehérbor
8 tojás
1 kis pohár tejszín
50g vaj
Csípős mustár
Só és bors
1. Tisztítsuk meg és vágjuk fel a hagymát, tegyük egy kisebb lábasba néhány összevágott tárkonylevéllel és a fehérborral együtt. Rotyogtassuk, amíg a felére összefő.
2. Ezalatt főzzük lágyra a tojásokat: tegyük őket egy lábas hidegvízbe, melegítsük fel, majd alig gyöngyöző vízben főzzük 4 percig. Hámozzuk meg, és felhasználásig tegyük jó meleg vízbe (kb. 60 ºC).
3. Miután a bor fele elforrt, tegyünk az edénybe 3-4 evőkanál tejszínt, és újra főzzük össze a felére. A tűzről levéve kézi habverővel verjük fel a mártást, közben fokozatosan keverjük hozzá az apróra darabolt vajat és 2 kávéskanál mustárt. Kóstoljuk meg, sózzuk, borsozzuk.
4. Melegítsünk elő személyenként egy-egy kis tálkát, az aljára öntsünk a mártásból, mindegyikbe tegyünk két tojást, és vigyázva emeljük le a tetejüket. Tárkonylevéllel díszítsük, és azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK