SZÓRAKOZÁS

Angelina Jolie és Szandi a magyar anyukák példaképe

Szerző:
Szabó Anna
A magyar anyukák a hazai ismert emberek közül Szandit, Ördög Nórát és Rubint Rékát tartják példás családanyának, míg a külföldi hírességek mezőnyében Angelina Jolie aratott elsöprő győzelmet – derült ki a JátékNet.hu Webáruház friss felméréséből. A legtöbben egyébként a gondoskodást, a türelmet és a következetességet tartják a jó anyaság alappilléreinek, az anyagi háttér kevésbé számít.

 

A magyar anyukák véleménye szerint egy jó anya három legfontosabb tulajdonsága a gondoskodás, a türelem, valamint a nevelés során mutatott következetesség – derült ki a JátékNet.hu Webáruház friss kutatásából. Érdekes, hogy a megkérdezettek 7 százaléka a háziasságot is a három legfontosabb jellemvonás közé sorolta, abban viszont szinte teljesen egyetértettek, hogy sem a szigor, sem az engedékenység nem kiemelten fontos egy jó szülő esetében.

A felmérés arra is választ keresett, hogy az ismertség és a jó anyagi háttér megkönnyítheti-e a szülők dolgát. „A hírnév egyértelműen nem számít, és az anyagiakat tekintve is mindössze a megkérdezettek hatoda mondta, hogy egy jómódú anyukának egyszerűbb lehet a gyermeknevelés. A többség szerint tehát nem a pénztől lesz valaki jó szülő. A nálunk történő vásárlások kapcsán mi magunk is azt látjuk, hogy nem jellemző a játékhalmozás, az anyukáknak elsősorban az a fontos, hogy velünk időt takaríthatnak meg, így több marad a gyerekkel való foglalkozásra” – összegezte Bognár Ákos, a JátékNet.hu Webáruház ügyvezető igazgatója.

Egerszegi Krisztina az idősebb korosztály példaképe

A magyar anyukák körében a háromgyermekes Pintácsi Alexandra – vagy ahogy mindenki ismeri –, Szandi testesíti meg az ideális családanyát. Őt követi az ismét anyai örömök elé néző Ördög Nóra, valamint Rubint Réka, aki szintén három kisgyermeket nevel. A top 10-be elsősorban énekesnők és televíziós személyiségek kerültek be, mindössze egyetlen sportolónak, Egerszegi Krisztinának sikerült beférkőznie az élmezőnybe. Korábbi olimpikonunk elsősorban a 35 év felettiek körében népszerű, ennek köszönhetően szerezte meg a negyedik helyet összesítésben. „Jó látni, hogy vannak olyan, a médiában gyakran szereplő magyar hírességek, akik a karrierépítés mellett édesanyaként is megállják a helyüket, és akikre jó példaként tekinthetnek vásárlóink, hiszen játékokat kínáló webáruházként mi is a családot mint legfontosabb értéket képviseljük” – árnyalta a képet Bognár Ákos.

A külföldi hírességek közül Angelina Jolie amerikai színésznőre voksoltak a legtöbben, őt egyedül többen nevezték meg ideális anyaként, mint más nemzetközi sztárokat összesen. „Az eredmény nem véletlen, hiszen a népszerű Jolie-Pitt család minden lépését követi a média, és gyakran beszámol a két filmsztár és hat gyermekük mindennapjairól” – fűzte hozzá Bognár Ákos. A színésznőt két idősebb kolléganője, Julia Roberts és Meryl Streep követi, és kissé szokatlan módon Heidi Klum személyében egy szupermodell is bekerült a top 5 mezőnyébe. A hazánkban is népszerű cambridge-i hercegné, Kate Middleton így csak a hatodik helyre tudott befutni.

Érdekes, hogy a válaszadók negyede nem tudott megnevezni olyan hazai, egyharmada pedig olyan külföldi hírességet, akire anyaként akár példaként is tudna tekinteni. „Ennek egyik oka az lehet, hogy a média kevesebbet foglalkozik a hírességek gyermeknevelési szokásaival, így sokaknak nem is jut eszébe az ismert emberek ezen oldala” – mondta el Bognár Ákos. A sztárvilág ismeretében egyébként a fiatalabb korosztály bizonyult magabiztosabbnak: tízből kilenc 30 év alatti nevezett meg olyan hazai és külföldi hírességet, akit példás anyának tart.

Top 5 hazai ideális családanya

1. Szandi

2. Ördög Nóra

3. Rubint Réka

4. Egerszegi Krisztina

5. Jakupcsek Gabriella

Top 5 külföldi ideális családanya

1. Angelina Jolie

2. Julia Roberts

3. Meryl Streep

4. Jennifer Garner

5. Heidi Klum

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL