FOGYÓKÚRA

Fogyj a Hold segítségével!

Szerző:
Szabó Anna
Tudtad, hogy a holdfázisok hatással vannak az étvágyunkra, így a fogyásunkra is? A varázslatos égitest segítségével könnyebben formába hozhatod magad. Most megtudod, hogyan használd ki e bolygó erejét mind az egészségeddel, mind a fogyókúráddal kapcsolatban.

 

Bizonyára érezted már, hogy egy-egy holdfázisban másképpen reagálsz dolgokra. Teliholdkor például sokan feszültebbek, érzékenyebbek a kelleténél, sőt, az alvási problémák sem új keletűek ilyenkor. Ám a Hold nemcsak a hangulatunkra van hatással, még a bevitt táplálékot is másképpen hasznosítjuk, ha fogyóban, vagy növőfélben van a Hold. Nézzük, mit mikorra érdemes időzíteni.

Újhold alkalmával

Az újjáéledés, a megújulás időszaka ez, ezért tökéletesen alkalmas méregtelenítésre, böjtölésre. Ezen a napon érdemes a szokásosnál több folyadékot fogyasztani, amely szénsavmentes ásványvíz, vagy gyógytea legyen. Különösen hatékony a csalántea, amely a vese és a máj munkáját könnyíti meg. Fogyassz ilyenkor sok friss, nyers gyümölcsöt és párolt zöldségeket. Ez az időszak nem alkalmas arra, hogy nagy lakomákat rendezz!

Növő hold alkalmával

Ez az időszak kb. 2 hétig tart. Szervezetünk ilyenkor többnyire elraktározza az energiát, természetes kalóriák formájában. Ebben az időszakban tehát könnyebben rakódik le a zsír, a cukor, és sokkal intenzívebben hatnak a koffein, vagy alkoholtartalmú italok is. Érdemes tehát mértéket tartani, és a nagy lakomák helyett inkább sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani, valamint a zsíros húsok helyett célszerű a sovány fehérhúsokat, halakat előnyben részesíteni.

Telihold alkalmával

Csak egyszer fordul elő egy hónapban, de a szervezet ilyenkor veszi fel a legkönnyebben azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek elengedhetetlenek az immunrendszer egészséges működéséhez. Mivel innentől kezdve a Hold egyre fogyni fog, sokan panaszkodnak belső nyugtalanságra, feszültségre, ami gyakran gyomoridegességgel párosul. Ezért ilyenkor nem szabad túlterhelni az anyagcserét: fogyassz nyers gyümölcsöket, párolt zöldségeket, frissen facsart gyümölcsleveket, leveseket. Ha este 6 óra után már nem viszel be semmi kalóriát, az ilyenkor jellemző „átvirrasztott éjszakától” is megkímélheted magad.

Fogyó hold alkalmával

Ebben a fázisban működik a legintenzívebben az anyagcsere, tehát tökéletes időszak a fogyókúra elkezdéséhez. Ilyenkor sokkal kisebb az étvágyunk, arról nem beszélve, hogy a Hold több kalória elégetésére ösztönzi a szervezetet. Ehetsz tehát a szokásosnál valamivel többet, ráadásul attól sem kell félned, hogy a bevitt táplálék azonnal lerakódik. Ha úgy döntesz, hogy böjtölnél, most érdemes elkezdeni, ugyanis a salakanyagok gyorsabban ürülnek ki a szervezetből.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL