GASZTRO

10 dolog, amit a tojásos tésztákról tudni érdemes

Szerző:
Szabó Anna
Mindenki konyhaszekrényében ott lapulnak és várakoznak a hétvégi húsleveshez betétnek, vagy egy jó ízes tésztaétel elkészítéséhez... Ők a száraztészták


 - A tojásos tészták élettani szempontból is fontos tápanyagokat tartalmaznak, s amellett, hogy gyorsan lebomlanak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és emésztést elősegítő ballasztanyagokkal látják el a szervezetet.



- A tojásnak köszönhetően a tojásos tészták koncentráltan tartalmaznak: teljes értékű fehérjéket, vitaminokat, leticint, vasat és egyéb fontos ásványi anyagokat.

- Az eddigi tévhitekkel szemben bizonyított tény, hogy a tojás koleszterintartalma - részben ideális, részben speciális zsírjainak köszönhetően - nem befolyásolja lényegesen az emberi szervezet koleszterinszintjét.



A tészta boldoggá tesz, hiszen a könnyen emészthető, gyorsan felszívódó szénhidrátok bizonyítottan jó hatással vannak az immunrendszerre és a kedélyállapotra.

 - A tojásos tészta gyors lebomlásának köszönhetően fogyókúrákhoz is ideális, kiválóan harmonizál zöldséggel, hallal, vagy akár tésztasalátaként is elkészíthető.



Európa más országaiban a tojásos tészta egyértelműen prémium terméknek számít, míg a durumtészta képviseli az alsóbb kategóriát.

- A tojásos tészták csomagolásán feltüntetett tojásszám az egy kiló liszthez adott tojások számát jelenti; a legelterjedtebbek a négytojásos tészták, amelyek minden fogáshoz kiválóak, a levesbetéteket pedig inkább a nyolc tojással készítik.

Az ideális tésztafőző edény:



A nyolctojásos tészta a magyar gasztronómia sajátossága, mondhatni Hungaricum.



A friss tojásból készített tészták íze gazdagabb, tápértéke magasabb, állaga ruganyosabb.

A tésztaételek nemcsak egészségesek, de gyorsan és kényelmesen elkészíthetőek, s változatos ízeiknek köszönhetően mindenki megtalálhatja számítását.


Forrás: Well Reklám és PR Ügynökség

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL