GASZTRO

Soklapos sonkás

Szerző:
Szabó Anna
Friss hozzávalókból, fogyasztás előtt egy nappal érdemes elkészíteni, hogy az ízek valóban összeérjenek.

Hozzávalók:

2 paradicsom
Friss zöldfűszerek
500g friss sajt (túró)
10 vékony szelet sült sonka
Só és frissen őrölt bors

Elkészítése:

1. A paradicsomokat forró vízbe mártva hámozzuk meg, és kaparjuk ki a belsejüket. A paradicsom húsát és a zöldfűszereket vágjuk durvára. Keverjük hozzá a jól lecsepegtetett, friss sajthoz, sózzuk, borsozzuk.

2. Vágjuk le a sonka bőrét és a zsír nagy részét. Egy négyszögletes tál alját béleljük ki a sonkaszeletekkel, kenjünk rá egy réteget az ízesített sajtból. Fektessünk rá egy második réteg sonkát majd sajtot, és így folytassuk, amíg az anyagok el nem fogynak (a tetejére mindenképpen sonka kerüljön).

3. Tegyük hideg helyre legalább 1 órára, majd szeleteljük fel. Salátával és mustárral kísérve tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL