GASZTRO

Tojástekercs sonkával

Szerző:
Szabó Anna
Néha szánj időt egy-egy kiadós, valódi reggeli remekmű elkészítésére.

Hozzávalók:

6 tojás
0,6dl tej
1 evőkanál liszt
75g vaj
15-20 kis ecetes uborka
1 evőkanál mustár
3 szelet sonka
3 só és bors

Elkészítése:

1. Egy cseréptálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet, a lisztet, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben hevítsünk 50g vajat. Öntsük bele az omlettet. Amikor kétharmadrészt már megsült, fordítsuk meg, hogy mindkét oldala szép színt kapjon. Csúsztassuk egy tányérra, és hagyjuk kihűlni. A hagyományos omlettől eltérően (amit általában kicsit kocsonyásan tálalunk) ezt az omlettet tovább kell sütni, hogy inkább egy vastag, de puha palacsintához hasonlítson. Úgy tudjuk könnyen megfordítani, ha egy nagy, lapos tálat vagy tányért fektetünk a serpenyő tetejére, majd egy hirtelen mozdulattal az egészet megfordítjuk, végül az omlettet az aljával felfelé visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, és készre sütjük.

2. Készítsük el a tölteléket. Daraboljuk fel az uborkát, egy tálban keverjük össze a mustárral és 2 evőkanál villával kikevert vajjal. Jól keverjük ki, amíg krémes, szinte habos nem lesz, majd vastag rétegben kenjük az omlettre.

3. A töltelék tetején osszuk el a sonkaszeleteket, amelyekről előzetesen levágtuk a héjukat és a zsír egy részét, majd finoman tekerjük fel az omlettet a töltelékkel együtt. Csomagoljuk frissen tartó fóliába, és tegyük a hűtőszekrény alsó részébe legalább 2 órára. Tálaláshoz egy lapos tál alját béleljük ki salátalevelekkel, vágjuk a feltekert omlettet vastag szeletekre. A szeleteket fektessük a salátalevelekre, tegyünk köré ecetes uborkát és koktélparadicsomot. A töltelékben a mustár, a vaj és az uborka keverékét más összeállításban is helyettesíthetjük, egy kis krumplipüré és kimagozott zöld olajbogyó együttesével.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL