Hozzávalók:
10dkg medvehagyma
25dkg tehéntúró
2db tojás
4ek kukoricadara
1ek liszt
Só
Hempergetéshez:
2dl zsemlemorzsa
8dkg vaj (vagy margarin
Tálaláshoz:
10dkg kolozsvári szalonna
Tejföl
Elkészítése:
1. Törd össze a túrót villával, add hozzá a tojások sárgáját, a kukoricadarát, a lisztet, sózd és alaposan keverd össze.
2. Verd fel a tojások kemény habját, és add a túrós masszához. Tedd félre, és hagyd 2-3 órát pihenni.
3. Készítsd elő a medvehagymát: mosd és szárítsd meg, majd szeleteld fel nagyobb (nagyjából két centiméteres) darabokra.
4. Kockázd fel a szalonnát, és pirítsd meg kevés olajon vagy vajon. A megpirult kockákat emeld ki a zsiradékból.
5. A még forró zsiradékon fonnyaszd meg a medvehagymát, majd dolgozd össze alaposan a túrós masszával (hagyj némi zsiradékot az edény alján). Pihentest isméd 15-20 percen át, majd lobogó, forró vízben főzd ki a gombócokat.
6. A maradék zsiradékhoz, ha szükséges adj még vajat vagy olajat, melegítsd fel. Süsd meg rajta a zsemlemorzsát, és a közben kifőtt gombócokat hempergesd meg bennük.
7. A gombócokat tálald melegen, tejföllel és pirított szalonnakockákkal.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK