FOGYÓKÚRA

Fogyás egy hétvége alatt csodadiétával

Szerző:
Szabó Anna
Ha van fogyókúrás partnered, akkor a fogyás is sokkal jobban megy. Mert kettesben még a fogyókúra is könnyebb. Ezért az alábbi diéta ételadagjai is két személyre szólnak.

 

Péntek

Vacsora

Hideg uborkaleves és töltött paradicsom: Egy megmosott kígyóuborkát meghámozunk, belsejét (magházát) kivájjuk és l pohár joghurttal szétturmixoljuk. Negyed liter zacskós levessel felöntjük, majd ízesítjük. Négy paradicsomot lefejezünk, kivájjuk. 25 dkg tonhalat feldarabolunk, egy finomra vágott hagymával és egy evőkanál olajjal összekeverjük. Borssal és citrommal ízesítjük. A paradicsomokba töltjük, majd a paradicsom tetejét visszahelyezzük.


Szombat

Reggeli

20 dkg sovány túrót két csomag apróra vágott retekkel összekeverünk, és 2 szelet Abonettet eszünk hozzá.

Tízórai

10 dkg gyümölcs


Ebéd

Sertésérmék nyári gyümölcs szósszal: Két szelet sertéskarajt vagy szűzérmét (személyenként 10 dkg-t) teflonsütőben kisütünk. 20-25 dkg hámozott paradicsomot egy fél, finomra felvágott sárgarépával és egy babérlevéllel habos szósszá főzünk, majd ízesítünk. 40 dkg főtt zöldbabot adagolunk hozzá. A szószt a hússal és középnagyságú főtt burgonyával tálaljuk.

Uzsonna

10 dkg gyümölcs fagylalt (maximum 3 gombóc).


Vacsora

Spenótleves: 60 dkg spenótot enyhén megdinsztelünk, egy pohár joghurttal pürét készítünk belőle. Fél liter erőlevessel (akár kockából készülttel) felhígítjuk, tetszés szerint fűszerezzük, kissé felmelegítjük. 20 dkg sovány sajtot, két szelei pirítóst fogyaszthatunk hozzá.

Vasárnap

Reggeli

20 dkg sovány túró egy evőkanál lekvárral összekeverve. 2 szelet kenyérrel, vagy egy zsemlével.

Tízórai

4 paradicsom


Ebéd

Tojás zselében (előző este vagy reggel elkészítve): Négy meghámozott kemény tojást félbevágunk, 4 uborkát hosszában szeletekre vágunk. Kétmaroknyi zellerlevelet és 2 evőkanálnyi petrezselymet vagy snidlinget szórunk rá, majd zselatint öntünk rá. (A zselatinból 2 zacskónyit negyed liter hideg vízben összekeverünk, 10 percig áztatjuk. Fél liter felforralt kockalevessel feloldjuk. Egy loccsintás ecettel pikáns ízt adunk neki.) Megvárjuk, amíg a hűtőszekrényben megkocsonyásodik. Salátával fogyasztjuk.

Uzsonna

1 alma

Vacsora

Göngyölt hering-saláta: Két göngyöli heringet, egy almát héjastól, 30 dkg főtt, hámozott burgonyát és hagymát apróra vágunk. Négy evőkanál tejföllel összekeverjük, majd fűszerezzük.




Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL