SZÉPSÉG

Varázslatosan szép bőr mézzel

Szerző:
Szabó Anna
Üvegbe töltött folyékony arany, hisz amellett, hogy egészséges, a bőröddel is csodákat művel. Édes balzsam, mely egyszerre táplálja tested, ápolja és bársonyosan puhává varázsolja bőrödet.

Csodálatos szépítő erejét Kleopátra is ismerte. Aranyló kincs a méz, hisz egyszerre tartalmaz enzimeket, vitaminokat, nyomelemeket, sókat, fehérjéket, hormonokat és savakat. Ezenkívül a méz pH-értéke közel áll a bőrhöz.

 

Ajkadra, arcodra

A nyárhoz egyáltalán nem méltó hideg, szeles időjárás repedezetté, sprőddé teheti ajkaid érzékeny bőrét. A méztől azonban ismét ellenállóvá válhat, csókra csábítóan sima lesz tőle ismét. Reggel és este vékony rétegben kenj a szádra ½ teáskanál mézet. Hagyd néhány percig hatni, majd nyald le, és a maradékot langyos vízzel mosd le. Végül krémezd be az ajkad.

Ha szemed körül sokasodnak az apró ráncok és kellemetlenül húzódik az arcbőröd, érdemes kipróbálni a következő hidratáló pakolást: 1-1 evőkanál mézet, túrót és tejszínt keverj össze krémes állagúvá. Egyenletesen oszlasd el a problémás részeken, 15-20 perc múlva bő, langyos vízzel mosd le, majd használd az arctípusodnak megfelelő hidratáló krémet. Ez a pakolás megnyugtatja az érzékeny bőrt, és garantáltan bársonyos tapintást kölcsönöz.

 

Bársonyos dekoltázs

A nyakon és a dekoltázson megjelenő gyűrődési ráncok azt jelzik, hogy bőrünk túlságosan száraz. Ilyenkor csodát művelhet egy egyszerű házi pakolás: 2 evőkanál mézet keverj össze 1 evőkanál kukoricaliszttel és 1 teáskanál citromlével. Ecsettel vigyed fel, majd 20 perc múlva langyos vízzel öblítsd le.

 

Tápláló pakolás érdes kézre

Kezed a hideg széltől és a háztartási munkától is érdessé, reszelőssé válhat. A mézes-olajos kézfürdő táplálja, puhítja a bőrt, erősíti a körmöt, továbbá megőrzi a körömágy bőrének rugalmasságát. Így készül: 1 evőkanál mézet keverj össze 1/8 olíva- vagy lenolajjal és 1 teáskanál tengeri sóval. A masszázst nagyobb ecsettel, nyomkodva vidd fel. Ekkor a só kíméletes bőrradírként hat, és a leváló szarupikkelyek a mézben ragadnak. A mézes peelinget langyos vízzel mosd le, a kezedet pedig krémezd be.

 

Édes élet lazító fürdővel

Ha nyomaszt a hétköznapi stressz, készíts mézes fürdőt. Teljesen ellazít, így szinte újjászületve léphetsz ki a kádból. Egy liter meleg tejben oldj fel ½ csésze mézet, és öntsd a 37 C-os vízbe. Fürdés után langyos vízzel zuhanyozz le, törülközz meg, és azonnal bújj ágyba. Szép álmokat hozó itallal is megajándékozhatod magadat: bögrényi meleg tejbe keverj egy teáskanál mézet, és igyad meg. Megnyugtatja az idegeket, pihentető alvást biztosít.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL