GASZTRO

Virsli élesztős tésztában

Szerző:
Szabó Anna
Nem éppen diétás fogás, de néha kell egy kis bűnözés. A legjobb, hogy egyszerre nagyobb adagot készíthetsz belőle, hiszen akár 3-4 napig is eláll.

 

Hozzávalók:

6 dl tej
2 csomag élesztő
1 kg liszt
3 dl olaj
1 evőkannál só
3 pár virsli
20 dkg reszelt sajt
Cukor
Ketchup

 

Elkészítése:

  1. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez keverjük a sót, olajat és a felfuttatott élesztőt.
  2. Jól kidolgozzuk, és kelesztjük. Ha megkelt, 6 cipóra osztjuk. Minden virslit 8 darabba vágunk.
  3. A cipókat kerekre nyújtjuk, és 8 részre vágjuk. A vrislidarabokat ketchupba mártjuk, és a tészta háromszögek szélére tesszük. Kifli alakra feltekerjük.
  4. A tetejét egész tojással megkenjük, és megszórjuk reszelt sajttal. Meleg sütőben készre sütjük. Mikróban megmelegítve másnap is finom.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL