FÉSZEK

Számolj le a bizonytalansággal! A Feng Shui segít

Szerző:
Szabó Anna
Otthonunk milyensége lelkivilágunkat tükrözi, jelzi hibáinkat és az ezzel kapcsolatos feladatainkat. Világítsunk rá bátran a lépcsők további veszélyeire és látva az ok-okozati összefüggéseket, megértve azokat, könnyebb lesz cselekvő módon változtatni.

„Ha azt hisszük,
nincs több remény,
akkor csillan fel messze a fény.”

 

 

A leggyakrabban fellépő további hiányosságok:

  •  a kedvezőtlen szerkezet típus

Az olyan lépcsőszerkezetek melyek túl szűkek és félelemkeltően meredekek vagy amelyek fellépő lapján nem fér el a lábunk kerülendőek. A nyitott lépcsőfok közök sem kedvezőek, mert a térben elvágó energiájú sáként hatnak.

Ha túl széles a lépcsőház, helyezzünk a sarkokba, a lépcsőfordulókba odaillő növényeket, szobrokat, oly módon, hogy közlekedésünket soha ne akadályozzák.

  • a rossz anyagválasztás

Az üveglépcsők durván romboló és nagyfokú bizonytalanságérzetet keltő építmények.

  • megvilágítás hiánya

A fényhiányos lépcsők balesetveszélyesek. A Feng Shui tanai szerint nagyfokú önbizalomhiányra utalnak.

  • a csúszós vagy billegő felület

Akinek otthonában csúszós vagy billegős a lépcső felülete, a potenciális leesés veszélye mellett az életében fennálló stabilitás hiányára is figyelmeztet ez a helyzet.

  • a korlát hiánya

Azok a lépcsők melyeket nem vesz körbe a fal biztonságos támasza, azaz korlát nélküliek, szintén nagyfokú bizonytalanságérzést keltenek. Életünk során szükség van a helyesen megválasztott korlátokra. Aki nem képes elviselni a korlátokat, annak nincs kapaszkodója az életben, sok baleset érheti és ezáltal korlátozottá, kiszolgáltatottá válhat.

Milyen az ideális lépcső?

  • Legyen kellően széles, hogy kényelmesen elférjünk rajta.
  • Az optimális lépésmagasság és lépésmélység megkönnyíti a mindennapi lépcsőzést.
  • Stabilitásérzetünket növelhetjük a jól rögzített és masszív építésű, zárt fokközű lépcsőkkel, melyeket vagy megfelelő magasságú és jó fogású korlát vagy a fal biztos támasza vesz körbe.
  • Alapvetően szükséges a nappali és az éjszakai jó láthatóságot adó megvilágítás a lépcső teljes hosszában, illetve a képekkel dekorált falszakaszokat érdemes kisebb, irányított fényforrásokkal kiemelni a jobb láthatóság érdekében.

 

Ne feledkezzünk meg a pincébe vagy a padlásra vezető lépcsőkről sem!

Gyakorta tapasztalom, hogy a padlásra vagy a pincébe vezető lépcső soha nem lehet elég széles, mert mindig telepakolják az ott lakók „fontos dolgokkal”, amitől persze kedvezőtlenné és balesetveszélyessé válik. Jelképesen a pincébe menő lépcső a múltunkba vezet. Legyen az is tiszta és rendezett, mint a mellékelt kép mutatja.

A jövő hónapban teremtsünk együtt harmonikus Feng Shui tavasz!

Várom hozzászólásaitokat és kérdéseiteket itt a Női Portál szakértői oldalon és honlapomon.

Sok szeretettel

Bányász Imréné

okleveles Feng Shui tanácsadó

www.harmonikusvilag-fengshui.hu

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL