FOGYÓKÚRA

Így fogyj le a hasadról

Szerző:
Szabó Anna
Érthető, hogy lapos, feszes hasra vágyunk, még akkor is, ha nincs tetoválva, nem mutogatjuk rövid topokban, és feltűnést keltő piercinget sem óhajtunk viselni a köldökünkben. A legtöbb nő abban a hitben él, hogy ez a jó alak non plus ultrája.

 

Bizonyára jó néhány nő elégedettebb lenne a saját testével, ha tudná, hogy a legtöbb férfi kifejezetten kedveli szíve hölgyén azt a kis domborulatot a köldök alatt. Ha valaki mégis úgy gondolja, hogy formálnia kellene a szóban forgó testrészét, annak több módszert is ajánlhatunk, amelyek együttes alkalmazása különösen hatásos.



Jól ismert gyakorlat a felülés

Napi rendszerességgel kezdetben legalább hússzor (majd százszor) ajánlatos ismételni: feküdjünk hanyatt, lábunkat akasszuk be valahova (például a szekrény alá), kezünket tegyük a fejünk mögé, majd emeljük fel fejünket és vállunkat, miközben kilégzünk. Ezután gördüljünk vissza a hátunkra. Fejünket mindvégig tartsuk egyenesen, derekunkat pedig hagyjuk a padlón.
Hasizmainkat a következő gyakorlattal is edzhetjük:
Kilégzés közben köldökünket húzzuk be, amennyire csak tudjuk, tartsuk így hat belégzésen keresztül, majd fújjuk ki a levegőt és lazítsunk.



Fontos a jó emésztés

Masszírozással szintén feszesebbé és laposabbá tehető a has: jobb kezünket helyezzük bal mellünk alá, majd körkörös mozdulatokkal, finoman masszírozzuk meg gyomrunk tájékát. Ezután bal kezünket a köldökünk alá helyezve végezzünk körkörös masszírozó mozdulatokat az óramutató járásával ellenkező irányban az alhasunk felett, mindegyik alkalommal negyvenszer.


Vegyük figyelembe azt is, hogy a felfúvódás és a székrekedés nemkívánatos módon „gömbölyít". Ezeken az emésztési gondokon a ballasztanyagokban dús táplálkozás segít.


Vannak vékony nők, akik a hasukra híznak

Ez általában örökletes hajlammal magyarázható, de ha az érintettek lemondanak az édességekről, a fehérkenyérről és a zsíros felvágottakról, nem kell attól tartaniuk, hogy a felsorolt élelmiszerekben található egyszerű szénhidrátok és állati eredetű zsiradékok „úszógumivá" alakulnak a derekuk körül.


Helyes testtartás, krémek és fűzők

A szépségipar a gömbölyödés ellen is ad fegyvert a kezünkbe: a cellulitisz kezelésére kifejlesztett krémek, amelyek serkentik a salakanyagok elszállítását, és feszesebbé teszik a bőrt, a hason is alkalmazhatók. Külsőnket előnyösen megváltoztathatja egy hasat leszorító fűző, de viselhetünk alakformáló harisnyanadrágot is.

Ne feledkezzünk meg a helyes testtartásról: emelt fővel, egyenes háttal járjunk. Mellet ki, hasat be!


Ne akarjunk mindenáron a bálványozott topmodellekre hasonlítani!

Gondoljunk arra, hogy hasunk létfontosságú szerveket rejt, új élet fejlődhet benne, és különféle érzéseket közvetít. Mindezért gyengéd bánásmódot érdemel.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL